Krivokapić Živkoviću: „Vi se nećete vratiti na vlast, to vam tvrdim! Snila baba što joj milo bilo“

    2 meseca pre 700 pregleda Izvor: vijesti.me

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da Demokratska partija socijalista, kao i Demokratski front, može podnijeti zahtjev da Vladi izglasaju nepovjerenje.

“Zašto očekujete od mene da ja to uradim?”, kazao je premijer, poručivši da ga najmanje interesuje fotelja.

“Interesuje me da narodu bude bolje. Ne interesuje me da li ću imati popularnost, interesuje me da Crna Gora bude država koja će biti 28.članica EU”, kazao je Krivokapić.

Rekao je da je nije izdao ideju koalicije Za budućnost Crne Gore, navodeći da je to ideja koja vodi aktuelnu Vladu.

“Sa vama se moglo desiti samo ono što je neko unaprijed dirigovao. Ovdje vlada sloboda i demokratija bez obzira kako vama to izgledalo”, kazao je odgovarajući na pitanje poslanika DPS CG Danijela Živkovića.

Krivokapić i Živković: foto: Vlada CG

On je pitao premijera kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine.

“Izabrani ste u Skupštini sa 41 glasom, a danas imate svega 14 glasova podrške pslanika. Možete se praviti politički slijepi i nemušti, možete se praviti da ne vidite kakva je politička realnost u Crnoj Gori, ali sam siguran da ne možete zanemariti kvalifikacije koje vam upućuju predstavnici političke većine”, rekao je Živković.

Krivokapić je kazao da su tajkuni DPS opustošili Crnu Goru više nego svi tajfuni:

“Gospodine Živkoviću, kao i DF, i vi možete podnijeti zahtjev da ovoj Vladi izglasate nepovjerenje. Zašto očekujete od mene da ja to uradim?”.

On je kazao da je DPS trebalo da nauči lekciju nakon 30.avgusta prošle godine.

“Da bi se desilo nešto dobro za Crnu Goru, treba da se napravi reinženjering vaše partije. Takva partija ne može da pomogne Crnoj Gori da bude drugačija”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je na početku sjendice pročitao saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke,kulture i sporta kojim rukovodi ministarka Vesna Bratić, u kome je navedeno da je ona još uvijek u Bugarskoj i da ne može doći danas u Skupštinu da odgovara na pitanja poslanika zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Živković je nakon premijerovog odgovora rekao da je Krivokapić bio vladin funkcioner, a da sada priča o diktatorskom režimu.

“Pričate da su naši kadrovi unazadili sve čega smo se dohvatili. Ko su vaši kadrovi? Ne prođe mjesec dana da ne zamijenite nekog iz vašeg užeg tima ili da neko ne napusti funkciju. Treba li da se zapitate zašto vas ljudi napuštaju”, kazao je Živković.

Premijer je odgovorio da bivša vlast nije napravila ni popis imovine:

“Šta ste radili 30 godina? Jedno isto sprovodili, razvijali poslove preko tajkuna – 10 porodica. Oni su sa srednjom školom i na vašim fakultetima predaju menadžement, za razliku od ove Vlade…Vaš prvi čovjek ima završen fakultet sa najnižim prosjekom, možda u istoriji toga fakulteta, pa je spram sebe birao kadrove. Ja sam birao najbolje kadrove u tom trenutku i vi to dobro znate”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je bivša vlast htjela Solanu da otme i da svom tajkunu:

“Stečajni upravnik je prodao nekorišćenu imovinu Solane koja vrijedi 400.000 eura za 40.000 eura. To vi radite. Dovodite stečajne upravnike koji završavaju obaveze koje im neko naredi…Vi se nećete vratiti na vlast, to vam tvrdim. Snila baba što joj milo bilo”, rekao je premijer.

Živković je odgovorio da su predstavnici sadašnje vlasti, a ne DPS, saopštili da su švercerska i korupcionaška Vlada.

“Ako su vam ovo najbolji kadrovi, kavo su vam onda najgori?”, rekao je Živković.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26313 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10955 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10319 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9540 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9017 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8568 pregleda
%d bloggers like this: