KRVAVAC: Da li Golubović, kao i Đačić, namjerava da ostavi pljevaljske mališane bez udžbenika?

    2 godine pre 394 pregleda

Građani Pljevalja su svjedoci da je prethodni presjednik Opštine, Mirko Đačić, odbio predlog odbornika Demokratske Crne Gore da se na teritoriji grada obezbijede besplatni udžbenici đacima prvog razreda.
Ovog puta želim da pitam aktuelnog predsjednika Opštine, Igora Golubovića, da li planira da nastavi stopama svog prethodnika, ili će ipak pokazati malo više senzibiliteta za najugroženiji sloj stanovništva  u Pljevljima? Da li opština Pljevlja planira da obezbijedi besplatne udžbenike, ili će opet ostati nijema na apel za podršku onima kojih je sve manje u Pljevljima?

Iz udruženja „Roditelji“ su apelovali na donosioce odluka na svim nivoima da razmisle o uredbi kojom bi  udžbenici za sve učenike, u svim opštinama, bili  besplatni, pošto je priprema đaka za polazak u školu veliki udar za kućni budžet većine crnogorakih porodica. 

Za sada su pozitivno odgovorili Šavnik, Žabljak, Plužine i Budva, kao opštine koje planiraju da finansiraju udžbenike svim osnovcima. U Nikšiću će biti besplatni udžbenici prvacima, a u Tivtu đaci prva tri razreda imaju besplate knjige. U Kotoru prvih pet razreda može očekivati besplatne udžbenike. Da li će se Pljevlja, kao opština sa najvećim migracijama od pomenutih, priključiti inicijativi za besplatne udžbenike ili će i novi gradonačelnik ostati nijem na inicijativu Demokrata. 

Ukoliko bi Opština obezbijedila udžbenike za prvake, sredstva potrebna za pomenutu akciju bi bila simbolična, između 8 i 10 hiljada evra. Pomenuta akcija lokalne uprave bi mogla da bude uvod za besplatne udžbenike svim ućenicima na teritoriji opštine Pljevlja u neko dogledno vrijeme, kada finansijsko stanje bude povoljnije. 

Smatramo da bi ovim gestom Opština Pljevlja pokazala kako brine o onima na čijim plećima treba da počiva budućnost grada, a kojih je u Pljevljima, nažalost, sve manje. 

Dakle, konkretno pitanje za predsjednika Opštine Pljevlja, gospodina Golubovića glasi: Da li Vi, kao prvi čovjek lokalne administracije planirate da obezbijedite besplatne udžbenike đacima u našem gradu i ako planirate kojim razredima? Nadam se da će, ukoliko odbije ovaj predlog, gospodin Golubović naći za shodno da obrazloži zašto je postupio na takav način. 

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 27. septembar

26. septembra 2021. 23:12

Biografija vladike Metodija

26. septembra 2021. 19:17

SD Krivokapiću: Je li vas sramota?

26. septembra 2021. 17:07

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26389 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11671 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11017 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10372 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9597 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8622 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda
%d bloggers like this: