Kurti: Potpuna normalizacija odnosa zahtijeva međusobno priznanje

    1 sedmica pre 86 pregleda Izvor: Agencije

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku u Briselu 27. februara odbio da potpiše evropski predlog i najavio sledeći sastanak u Ohridu 18 marta, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti je sa foruma u Manhajmu koji je organizovan na inicijativu studenata tog Univerziteta, objavio video poruku u kojoj je poručio da potpuna normalizacija odnosa zahtijeva međusobno priznanje.

foto-youtube-screenshot

On je dodao da se nada da „odbijanje Srbije da potpiše evropski plan, ne znači da se ne slaže sa njim“.

–  Na trilateralnom sastanku u Briselu 27. februara, ponudio sam da potpišem osnovni sporazum u ime Republike Kosovo. Nažalost, predsjednik Srbije je to odbio nakon čega je obavijestio javnost. Sledeće nedelje ćemo se ponovo sresti u Ohridu. Nadam se da odbijanje Srbije da potpiše predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa sadržajem. Svakog dana svjedočimo kreativnosti i konstruktivnosti. Smatramo da osnovni sporazum između Kosova i Srbije predstavlja napredak ka međusobnom priznanju između dvije države. Vjerujemo da potpuna normalizacija odnosa zahtijeva takvo priznanje kao centralni dio sporazuma- rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: