Kvalitetno stručno obrazovanje da bude osnov za ekonomski napredak zemlje

    2 meseca pre 116 pregleda Izvor: facebook -Ministarstvo prosvjete


„Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta započelo je brojne aktivnosti u svrhu podizanja kvaliteta obrazovanja. Naš cilj je da obrazovni sistem otvori što više mogućnosti za sticanje praktičnih vještina u što ranijem dobu učenika, posebno u srednjim stručnim školama“, kazao je Martin Ćalasan, član ekspertskog tima u Ministarstvu.

Ćalasan je to saopštio tokom nacionalne konferencije na kojoj je predstavljen Regionalni fond za izazove, koji je osnovalo njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.


Prema riječima Roberta Vebera, ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, ovaj Fond je prilika za kompanije i institucije koje se bave stručnim obrazovanjem da se pripreme za rad nakon pandemije.

„Ministarstvo pruža punu podršku promociji i integraciji programa Regionalnog fonda za izazove. Podrškom ovakvim projektima mi podržavamo integraciju učenika u realni ambijent, poboljšavaju se uslovi u kojima djeca borave u školi, kroz kupovinu opreme. Štaviše, podrškom razvoju klastera koji nudi ovaj projekat, direktno se pospješuje rad u timovima, utiče se na razvoj mišljenja“, poručio je Ćalasan.

Na konferenciji su učestvovali predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović, vođa jedinice za upravljanje projektom RCF-a Frider Verman i glavni koordinator projekta u ime Privredne komore i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Balša Ćulafić.

Poručeno je da je Regionalni fond za izazove izuzetno važan za Crnu Goru te da su kvalifikovani zaposleni neophodni kako bi naša ekonomija bila konkurentnija i da je ovo prilika da se pospješi saradnja institucija sistema, privrednog sektora i škola.

Najnovije vijesti

Počeo Ramazan

13. aprila 2021. 06:21

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20049 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7388 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7246 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7038 pregleda
%d bloggers like this: