LEGENDARNI muzičar sa vanvremenskim hitovima: Miladin Šobić danas puni 64. godine!

    6 mjeseci pre 345 pregleda Izvor: kolektiv.me

Crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 64 godine.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ”Ožiljak” 1981. i ”Umjesto gluposti” 1983. godine, a snimio je i album ”Barutana ljubavi” koji nikada nije objavljen.

Šobić se potom povukao iz javnosti.

Godine 2013. doživio je moždani udar, ali se Šobić nakon nekoliko mjeseci borbe oporavio. Dobitnik je Trinaestojulske nagrade 2016. godine. Tada se, nakon dugog odustva iz medija, pojavio pred predstavnicima sedme sile. Za najznačajnije priznanje u Crnoj Gori kandidovala ga je publika koja je organizovala svojevrsni pokret”Od druga do druga” tokom koje je za vrlo kratko vrijeme prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Bodrio je svog sestrića, takođe kandautora, Vanju Radovanovića kada je izabran za predstavnikca Crne Gore na Evroviziji 2018. godine.

Iako decenijama ne nastupa i živi povučeno u rodnom Nikšiću, Šobić je inspiracija mnogim muzičarima iz svih djelova nekadašnje Jugoslavije. O njemu riječi hvale imaju umjetnici poput Bore Đorđevića, Đorđa Balaševića, Amire Medunjanin…

Publika ga takođe nije zaboravila, a njegovi stuhovi se mogu čuti širom regiona, a i vidjeti na tijelima obožavalaca koji vole da riječi slavnog Nikšićanina imaju trajno ispisane u obliku tetovaže.

Miladine, srećan rođendan!

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda