Лекић: Манастир Свете Тројице је наше духовно благо, реализоване активности ће служити на понос Рудника угља и корист свих вјерника СПЦ

    2 meseca pre 1362 pregleda Izvor: PV Informer

Управа Манастира Свете Тројице обратила се Руднику угља АД Пљевља са молбом за помоћ за проширење манастирске порте  и регулисање потока Бисерка у дужини од око 70 метара.

Након што је Одбор директора уважио молбу старјешине Манастира протосинђела Зосима, дана 19. новембра приступљено је извођењу радова.

Површина је детаљно очишћена, тампонирана и уваљана ваљком, одрађена је темељна плоча и на њу су постављене и монтиране армирано бетонске цијеви пречника 2 метра. Око цијеви је постављена арматура и слој бетона, који служе за стабилизацију армирано бетонских цијеви и прихватање оптерећења од насутог материјала. Затечни пољски клозети, који су у изузетно лошем стању, биће уклоњени и урадиће се нови.

Крајњи циљ је формирање платоа – површине око 4.900 метара квадратних, као и приступног пута у склопу платоа који ће омогућити, након толико деценија, прилаз за аутобусе .

Епископ милешевски г. Атанасије, који је претходно благословио радове, у суботу, 27. новембра, у присуству извршног директора РУПВ Милана Лекића, посјетио је градилиште.

Тим поводом извршни директор Рудника угља Милан Лекић представио је г. Атанасију реализоване активности и упознао га са будућим, планираним активностима.

Он је поручио да је руководство Рудника угља, и овога пута, показало спремност да изађе у сусрет потребама Српске православне цркве, али и свих вјерских организација.

„Рудник угља је друштвено одговорна компанија која води рачуна о потребама свих наших вјерских организација. У конкретном случају, поступајући по молби управе манастира Свете Тројице, приступили смо рјешавању једног значајног проблема који је, деценијама уназад, представљао велики проблем, како за манастирску управу, тако и за све вјернике Српске православне цркве. Проширењем манастирске порте и регулисањем потока Бисерке добићемо један посве другачији изглед и функционалнију површину, док ћемо изградњом приступног пута реализовати један заиста значајан инфраструктурни проблем, што ће свакако представљати велику олакшицу за све вјернике, али и за конкретнију промоцију вјерског туризма у нашој општини. Посебна ми је част и задовољство што су владика Атанасије, али и цијелокупна управа нашег Манастира, на челу са протосинђелом Зосимом, изузетно задовољни одрађеним послом и санацијом конкретних проблема. Манастир Свете Тројице је наше духовно благо и културно добро које служи на понос свих нас“, поручио је у изјави за медије извршни директор Милан Лекић.

Najnovije vijesti

Danas je Sveti Sava

27. januara 2022. 13:14

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33379 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14551 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13968 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13708 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12840 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12270 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12131 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 12027 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10869 pregleda
%d bloggers like this: