Lekić: Podizanje optužnog predloga od strane ODT-a protiv policijskih službenika CB Pljevlja predstavlja određeni pomak ali ne i garanciju da će svi počinioci biti adekvatno sankcionisani

    2 sedmice pre 741 pregleda Izvor: PV Informer

Vijest o podizanju optužnog predloga od strane Osnovnog državnog tužilaštva protiv konkretnih policijskih službenika Centra bezbjednosti Pljevlja zbog krivičnog djela zlostavljanje, svakako da predstavlja određeni pomak kada je u pitanju rasvijetljavanje policijske brutalnosti koja je obilježila godinu za nama, ali nažalost ne i garanciju da će svi počinioci biti adekvatno sankcionisani.

Ovo tvrdimo zbog još uvijek nesprovedenih reformi u tužilaštvu gdje sjede isključivo lojalni kadrovi DPS-a, ali i zbog neshvatljivog izostavljanja iz opštužnice policijskog službenika D.H. koji je prema izjavi majke brutalno pretučenog Ognjena Mijatovića prednjačio u maltretiranju koje je nastavljeno u stanici policije. D.H. je tom prilikom više puta udario Ognjena Mijatovića u grudni koš, tukao ga policijskom motorolom po glavi i pljuvao po licu.

Podsjetiću javnost da je odbornički klub Nove srpske demokratije u Skupštini opštine Pljevlja blagovremeno zatražio od predsjednika Skupštine da se u lokalnom parlamentu raspravlja i donese zaključak kojim bi se tražilo od Centra bezbednosti Pljevlja i Osnovnog državnog tužilaštva da podnesu izveštaj o radu za period od 1. januara do 30. septembra 2020. godine, čime bismo utvrdili konkretne počinioce i nalogodavce iz policije koji su u noći hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija izložili opasnosti mirne demonstrante u Pljevljima.

Scene brutalnog prebijanja bespomoćnog Ognjena Mijatovića obišle su ne samo Crnu Goru, nego i region. Užasna slika koja je o našem gradu poslata u svijet neka služi na čast svim pojedincima zbog kojih se o Pljevljima pričalo kao o nesigurnom podneblju. U više navrata smo ukazivali i apelovali da nesvakidašnja policijska besprizornost u slučaju Mijatovića ne smije da ostane nerasvijetljena, a počinioci ovog sramnog djela neprocesuirani, jer je zainteresovanost javnosti za ovaj slučaj velika.

Međutim, ovo nije jedini slučaj kada su strukture bivšeg režima pokušale svojim bahatim ponašanjem da izazovu haos u našoj opštini. Pamtimo dobro i grafite sa neprimjerenim sadržajima koji su osvanuli u našem gradu odmah nakon parlamentarnih izbora, pamtimo i polomljena stakla na prostorijama Islamske zajednice, pamtimo razne pokušaje odnarođenog DPS sistema da unese razdor među Pljevljake.

Nova srpska demokratija će sa punom pažnjom nastaviti da prati dalje procesuiranje slučaja prebijanja Ognjena Mijatovića, slučaj represije nad nedužnim građanima koji su mirno i dostojanstveno iskazali svoje nezadovoljstvo hapšenjem vladike Joanikija, ali i ostalih slučajeva za koje se nadamo da će biti u potpunosti rasvijetljeni. U tom smislu smo kao odgovorni politički subjekat u državnom parlamentu upravo i inicirali izmjenu tužilačkih zakona i reformu cijelokupnog tužilačkog sistema kao preduslov nastavka neophodnih korijenitih promjena u našem društvu.

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja i funkcioner DF-a, Milan Lekić

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 18. april

17. aprila 2021. 19:11

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20230 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8296 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7492 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7421 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7261 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7072 pregleda
%d bloggers like this: