LEPOSAVIĆ U RADNOJ POSJETI BERANAMA

    1 mesec pre 117 pregleda Izvor: BERANE ONLINE

Predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac sastao se sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem , koji je boravio u radnoj posjeti Beranama sa svojim saradnicima.

FOTO – BERANE ONLINE

Tom prilikom, na sastanku u zgradi Opštine, predsjednik Bogavac je izrazio zahvalnost na posjeti ministra Leposavića i čestitkama, koje mu je ministar uputio, na izboru na funkciju predsjednika Opštine Berane.

Poseban akcenat, tokom razgovora, predsjednik je stavio na temu izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u dijelu službeničkog sistema koji je izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima mnogo strožiji na lokalnom nivou u odnosu na državni.

Bilo je govora i o izmjeni Zakona o upravnom postupku, u dijelu o troškovima u upravnom postupku, gdje treba što prije reagovati.

Predsjednik Opštine je govorio i o suživotu i dobrim međuljudskim odnosima u Beranama koje treba stalno unapređivati i njegovati.

Ministar Leposavić je istakao da Berane svoju posebnost i da su građani iskazali svoju zrelost u svim političkim i drugim dešavanjima.

„Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori jer su građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posledica po međuetnički sklad“, nagalasio je ministar pravde.

Naveo je da je Ministarstvo spremno da svaku inicijativu na polju ljudskih i manjinskih prava od strane Opštine podrži u dogovoru sa lokalnom samoupravom putem konferencija, okruglih stolova, debata…

U sklopu posjete Beranama, ministar sa saradnicima je održao i sastanak sa predsjednikom Osnovnog suda.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: