Mali Oglasi
EXIT

Ljetnje igre opozicije ne ugrožavaju državu

  • 4 mjeseca pre
  • 118 pregleda
  • Izvor: rtcg-me

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kaže da njegova partija sa koalicionim partnerima odgovorno pristupa radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kao što je to i do sada radila, dok opozicija vrlo neozbiljno pristupa ovom veoma ozbiljnom poslu.

Vuković je kazao da se ne može govoriti o tehničkoj vladi u situaciji kada je politička situacija stabilna, a jedino o čemu smo svjedoci su nepotrebne ljetnje igre opozicije, javno prenošenim preko medija u kojima učestvuju samo oni.

“Očekujemo da se u novom formatu nastavi rad na onome što je trebalo da nas od početka okupi na jednom mjestu. Da radimo na normativnoj inovaciji uslova za izbore u Crnoj Gori. Nažalost to, izgleda, znači novi povratak na početak. Počeli smo da radimo u uslovima apsolutnog bojkota, stalno pozivajući opozicione kolege da nam se priključe. Kada se to dogodilo i kada nam se priključila najveća opoziciona grupacija, krenuli smo od početka”, kaže Vuković za Vikend novine.

On podsjeća da je opozicija napustila Odbor i to zbog razloga koji nemaju veze sa našim radom i izbornim zakonodavstvo.

“Mi smo nastavili da radimo. Sada ćemo početi ponovo, jer smo odgovorni pojedinci i odgovorna partija iako je to poništavanje onoga što je uradila odgovorna politička struktura već dva puta. I usvojili smo inovirano izborno zakonodavstvo koje smo mogli da uradimo u kapacitetu koji smo imali, jer nismo mogli da usvojimo ono za šta je bila potrebna dvotrećinska većina. Oni koji posmatraju ovakve političke procese, na međunarodnom nivou, pozitivno su ocijenili naš rad. Oni koji drže parlament na distanci i sa njim komuniciraju putem medija i ignorišu parlamentarni rad, sada su veći problem, nego problem da li smo doradili i treći put izborne zakone”, rekao poslanik DPS-a.

Vuković ističe da, na sreću, Crna Gora ima stabilnu parlamentarnu većinu od koje našu državu ne boli glava, od koje se ne potresa politički sistem, uz sve greške kojih moguće ima, ne dovodi se u pitanje njena državna stabilnost i izvjesnost boljitka.

“DPS je spremna, i to je uradila, da umjesto onih koji ucjenjuju i traže više nego što je normalno, više nego što je korektno, odradi posao. Proširićemo odbor, oni su dali imena ljudi koji treba da rade, zakazali vanrednu sjednicu i znajući da nam vrijeme nije saveznik, i šta se sve može dešavati i opterećivati Crnu Goru na njenom putu, i sve ćemo preuzeti na sebe ako treba. A njih opet nema, jer su najavili da će raditi u Odboru, ali ih neće biti u parlamentu”, ističe Vuković.

On smatra da svađe opozicije sa samom sobom ne mogu ugroziti stabilnost države i da to nikako ne može biti argument za pokretanje pitanja tehničke vlade.

“Ne može se govoriti o tehničkoj vladi u situaciji kada je politička situacija u Crnoj Gori stabilna, a jedino o čemu svjedočimo su nepotrebne ljetnje igre opozicije, javno prenošenim preko medija u kojima učestvuju samo oni. Neozbiljno se igraju previše ozbiljnim stvarima. Nema govora o tehničkoj vladi kada sistem fukcioniše, kada nije ugrožen razvoj države, ali tu vladu traži neko ko vodi distanciranu korespodenciju sa Crnom Gorom i koji je plaćen da ništa ne radi. Ove njihove svađe koje ne utiču na političku strukturu Crne Gore nijesu argumenti za tehničku vladu”, napominje dugogodišnji poslanik vladajuće partije.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.