Ljubav kao pokretač svega

    9 mjeseci pre 360 pregleda

Nekada je potrebno veoma malo da bi bili sretni, a nekada nam se to čini nedostižno. Svako od nas teži ka tome da svoj život ispuni stvarima i ljudima koji će nam mamiti osmjehe. Za nekoga to su prijatelji sa kojim ćemo deliti i dobro i loše, egzotična putovanja ili materijalne stvari. U većini slučajeva svi mi težimo ka tome da volimo i budemo voljeni. Ljubav je jedini osjećaj zbog kojeg nam se čini kao da hodamo po oblacima.

Šta je to ljubav?

Svi znamo da se ljudima događaju čudne stvari kada se zaljube. Često vam se dešava da zaboravljate, ne možete da spavate, postajete ljubomorni iako to nikada niste bili. Sve je to normalno i nemojte misliti da ste jedini. Ljubav djeluje kao droga na naš mozak jer se pojačava lučenje adrenalina, dopamina i vesopresina koji pružaju osjećaj sličan drogama. Zato se za neke ljude kaže da su zavisni od ljubavi. Sve ovo ima izuzetno dobar uticaj na naš cio organizam i ćini da se osjećamo fantastično. Zaboravljamo sve probleme ili ih rešavamo lako jer se sve čini manje komplikovanim. Lakše podnosimo i fizički bol jer zaljubljenost aktivira dijelove mozga koje inače stimulišu lijekovi protiv bolova.

Vječita pitanja

Ono čega se svako od nas plaši, željeli mi to da priznamo ili ne, je da li ćemo naći osobu koja će nas voljeti bezuslovno i koju ćemo mi isto toliko voljeti. Svako od nas je bar jednom razmišljao šta ako nikada ne nađemo tu osobu? Nekada ljudi u strahu da ne ostanu sami prihvataju svaku osobu koja im pokaže malo pažnje. To se često završi neslavno jer od samog starta nije bilo dobro za nas. Ponekad zanemarujemo činjenice koje nam jasno govore da ta osoba nije za nas ili jednostavno ne želimo to da vidimo. Stvaramo u svojoj glavi sliku o nekome i dodajemo mu epitete koji uopšte ne postoje. Naravno, kada posle nekog vremena skinemo naše “pink naočare” vidimo pravu istinu o nekome. Niko nije rekao da je lako naći osobu koja će vas voljeti bezuslovno ali to ne znači da treba odustati. To se uglavnom desi kada najmanje očekujete i dogodi se spontano. Nekada je ta osoba sasvim blizu vas ali je vi ne vidite odmah.

Strahovi

Pređasnja iskustva nas ponekad čine nepovjerljivim čak i kada nađemo pravu osobu. U strahu da ne završimo povrijeđeni često tražimo pomoć prijatelja koji su nerijetko nerealni zbog njihove ljubavi prema nama. Tada nam je potreban savjet od nekoga sa kim nismo toliko bliski i ko može objektivno sa sagleda situaciju. Takođe svi bi mi voljeli da otkrijemo šta nas to čeka u budućnosti sa nekom osobom. Da bar na momenat zavirimo u nepoznato ili da nam neko šapne šta nam životne karte kriju kako bi umirili sami sebe. Jednom kada dobijemo potvrdu koju smo tražili, tada možemo da se opustimo i uživamo u pažnji i ljubavi koji svako od nas zaslužuje.

Kada je ljubav u pitanju svakako je najvažnije prepustiti se i uživati. Nemojte se praviti da ste nešto što niste jer to kratko traje. Budite onakvi kakvi zaista jeste i uživajte u svakom trenutku.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda