Lokalna uprava izbjegava da informiše pljevaljsku javnost o aktivnostima oko izgradnje toplovoda

    2 sedmice pre 342 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Redakcija portala „PV Informer“ imala je namjeru da u saradnji sa stručnim licima za termoenergetski sektor iz opštine Pljevlja, upozna građane Pljevalja i širu javnost o ulozi  opštine Pljevlja u najavljenim poslovima oko izgradnje toplovoda, od TE Pljevlja do užeg dijela grada, nastavku poslova oko energetske efikasnosti za objekte u gradu, kao i nastavku realizacije poslova oko isporuke peleta građanima Pljevalja po subvencioniranim cjenama od strane Vlade Crne Gore.

U skladu sa tim Redakcija portala je putem elektronske pošte još 21. septembra ove godine uputila pitanja Mervanu Avdoviću, potpredsjedniku opštine Pljevlja, koji je član komisije za izgradnju toplovoda, koju pored njega čine i predstavnici EPCG i predstavnici Uprave javnih radova Crne Gore.

Pitanja za potpredsjednika opštine na koja redakcija portala nikad nije dobila odgovor bila su:

1. Kakva je uloga opštine Pljevlja oko realizacije projekta: „Toplifikacija Pljevalja, za čista i topla Pljevlja“ – Izgradnja primarnog toplovoda od TE do Pljevalja i dokle se stiglo sa realizacijim poslova oko toplifikacije Pljevalja?

2. Kakvi su planovi opštine Pljevlja oko nastavka programa energetske efikasnosti u užem dijelu grada ?

3. Da li će opština Pljevlja nastaviti sa subvencionisanjem kupovine peleta za građane od ekološke takse ili će tražiti od državnih organa da ponovno preuzmu obavezu finansiranja kupovine peleta po subvencionisanim cjenama ?

4. Da li opština Pljevlja za sledeću budžetsku godinu planira sredstva u okviru dijela Kapitalnog budžeta za poslove oko izgradnje toplovoda ili će kompletne poslove oko finansiranja izgradnje toplovoda preuzeti EPCG?

5. Da li su završeni energetski pregledi zgrada koje se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici i kakvi su efekti znajući koliko su bitni u slučaju da se izgradi fasada za neku novu zgradu po izboru komisije?

Toliko o zainteresovanosti lokalne uprave Pljevlja, da svoje građane koji 30 godina čekaju toplifikaciju grada, obavjesti o najnovijim aktivnostima na toplifikaciji grada.

U prostorijama TE Pljevlja, 27. avgusta 2021. godine, održan je prvi sastanak Radne grupe za realizaciju projekta: „Toplifikacija Pljevalja,za čista i topla Pljevlja“ – Izgradnja primarnog toplovoda od TE do Pljevalja sa kojim zvanično kreće realizacija poslova na toplifikaciji grada.

Radnu grupu činili su predstavnici EPCG na čelu sa već sad pokojnim Dobrilom Gačevićem, tadašnjim direktorom TE Pljevlja kao kordinatorom projekta, predstavnici lokalne uprave na čelu sa potpredsjednikom opštine Mervanom Avdovićem kao i predstavnici Uprave javnih radova.

Posle smrti Dobrila Gačevića, Radna grupa je održala još dva sastanka sa značajnim pomacima u radu, a novi član komisije iz EPCG je Veselin Sekulić. Uskoro se očekuje da Radna grupa za realizaciju projekta: „Toplifikacija Pljevalja, za čista i topla Pljevlja“ – Izgradnja primarnog toplovoda od TE do Pljevalja sa kojim zvanično kreće realizacija poslova na toplifikaciji grada obavjesti javnost dokle se stiglo u realizaciji projekta.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30993 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13228 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12588 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12096 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11377 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10768 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10637 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: