Lucija Đurašković isključena iz Demosa zbog podrške SDP-u na Fejsbuku

    1 mesec pre 318 pregleda Izvor: pobjeda.me

Predsjednica opštinskog odbora Demos Budva i članica Predsjedništva te stranke Lucija Đurašković sinoć je na sjednici Glavnog odbora isključena iz te stranke jer je “različitim radnjama djelovala suprotno statutarnim normama stranke”.

U odluci o njenom isključenju, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je Lucija Đurašković na društvenoj mreži Fejsbuk lajkovanjem podržala poziv izbornog agitatora SDP-a Igora Jovovića koji se završava porukom: “Uradićemo to, stvaramo jaku Crnu Goru, zato glasamo za SDP”.

U odluci se navodi da je “ne ostvarujući obaveze predviđene Statutom Demosa koja su definisana članom 11. Statuta, posebno u dijelu obaveze da član stranke radi na očuvanju i unaprjeđenju ugleda stranke i da se u izbornoj kampanji zalaže za uspjeh Demosa na izborima, Lucija Đurašković različitim radnjama djelovala suprotno navedenim statutarnim normama”.

Kao razlog za isključenje Đurašković ističe se da je djelovanjem u jednoj vajber grupi Demosa, saopštavala ne samo gruba klevetanja više kolega iz stranke i to nekulturnim, primitivnim, u svakom slučaju nedoličnim izrazima, te da se direktnom porukom koja glasi: „Mi smo već podržali drugu političku opciju, kakva god da je bolja je nego biti sa njim, ali isto mislim da ga trebamo oblatiti i istjerati, kako god. Pronaći način…“ –potrudila da zagovara politiku koja je suprotna politici Demosa prethodno definisana na organima partije.

– Na istoj mreži i grupi, čije su poruke nažalost i šire cirkulisale Lucija Đurašković je sa osobama sličnog nivoa komunikacije u grupi čiji je aktivan član I politički predstavnik SDP, pogrdno ismijavala detalje iz kampanje Koalicije “Mir je naša nacija” – navodi se u odluci uz podsjećanje da je Demos na osnovu odluke Predsjedništva i Glavnog odbora od dana 9. jula 2020. godine bio član i učesnik kampanje koalicije “Mir je naša nacija”.

Sagovornik Pobjede dobro upućen u dešavanja u ovoj partiji navodi da Miodrag Lekić autoritativno vodi stranku kojoj je, kako tvrdi, mandat istekao prije godinu dana.

– Već godinu dana nije održao Skupštinu a odluke GO o odlaganju iste nema. Odluku o isključenju iz stranke po Statutu Demosa donosi izvršni odbor stranke, koji od izlaska Gorana Danilovića iz stranke ne postoji. Lekić je svojevoljno preuzeo sve nadležnosti na sebe – naglašava naš sagovornik.

Osim Đurašković, Demos je od juče ostao bez još jednog člana, Maje Vučelić, članice predsjedništva i predsjednice odbora glavnog grada,koja je podnijela ostavku i napustila stranku zbog konstatnih kršenja Statuta stranke i konstatnih pritisaka od strane predsjednika Demosa Miodraga Lekića.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6792 pregleda