Makron poručio nevakcinisanim građanima: Sloboda ne može biti izgovor za ugrožavanje života drugih

    4 meseca pre 220 pregleda Izvor: klix.ba

Francuski predsjednik Emanuel Makron je ponovio da je opravdana njegova odluka da ograniči kretanje nevakcinisanih protiv koronavirusa u javnom prostoru.

Obraćajući se juče, 7. januara, poručio je nevakcinisanim građanima da ne može prihvatiti da oni ugrožavaju slobodu drugih ljudi. Ranije ove sedmice obratio im se vrlo vulgarnim riječima, što je isprovociralo i njegove političke protivnike.

Makron je u posljednjem javnom nastupu ocijenio da potpuno preuzima odgovornost za ono što je kazao. Prema njegovim riječima, neprihvatljivo mu je da pozivanje na slobodu bude izgovor za ugrožavanje života drugih i ograničavanje slobode drugih.

„Kada ste građani, onda morate prihvatiti da imate građanske dužnosti““, dodaje.

Ovaj 44-godišnji predsjednik Francuske je suočen s još jednim talasom pandemije koronavirusa. U ovoj zemlji se u posljednjih nekoliko dana registruju rekordni brojevi pozitivnih na virus – više od 200.000.

Makron je naglasio da epidemiološka strategija podrazumijeva „vakcinaciju, vakcinaciju, vakcinaciju“, prenosi agencija Associated Press (AP).

Donji dom parlamenta ove države je 6. januara prihvatio da se vakcinacijom uslovljava kretanje u javnom prostoru. Preostaje da to prihvati i Senat kako bi ovo pravilo stupilo na snagu, a očekuje se da će se to desiti do sredine ovog mjeseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: