MAFIJA NE PRAŠTA: Crnogorac Željko Bulatović ovjeren zbog sina?

    2 godine pre 810 pregleda Izvor: standard.co.me

Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je prije tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu

Ubica koji je u ponedjeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najverovatnije želio da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga, piše Kurir.

Prema riječima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedjeljak, nekoliko sati prije očevog ubistva, iznio završne riječi u ponovljenom postupku.

Više pravaca

„Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je prije tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najvjerovatnije platio glavom„, kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obaviješten da mu je otac likvidiran.

Iako je jedan pravac istrage usmjeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji provjeravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana – kavačkog i škaljarskog.

„Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu„,  kaže sagovornik Kurira.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

„On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu“, kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su vidjeli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.

„Bukvalno sam naletio na njega, umalo da se sudarimo. Vidio sam da je u crnom, da ima kapuljaču. Glava mu je bila spuštena„, ispričao je komšija.

Inače, ubijeni je donedavno živio u Banjaluci, gdje mu i sada živi bivša supruga.

„Prije nekoliko mjeseci je započeo život sa nevjenčanom ženom u Novom Sadu. Radio je u firmi za civilnu zaštitu u Banjaluci, a namjera mu je bila da otvori špediciju u Novom Sadu„, kaže izvor.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.

Provjerava se da li je dobijao prijetnje i da li je znao šta mu se sprema, pa je eventualno planirao da se skloni i iz Srbije„, kaže sagovornik.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32855 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14325 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13728 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12576 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11892 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11780 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: