EXIT

MAFIJA NE PRAŠTA: Crnogorac Željko Bulatović ovjeren zbog sina?

  • 5 mjeseci pre
  • 268 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je prije tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu

Ubica koji je u ponedjeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najverovatnije želio da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga, piše Kurir.

Prema riječima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedjeljak, nekoliko sati prije očevog ubistva, iznio završne riječi u ponovljenom postupku.

Više pravaca

“Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je prije tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najvjerovatnije platio glavom“, kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obaviješten da mu je otac likvidiran.

Iako je jedan pravac istrage usmjeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji provjeravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana – kavačkog i škaljarskog.

“Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu“,  kaže sagovornik Kurira.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

“On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu”, kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su vidjeli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.

“Bukvalno sam naletio na njega, umalo da se sudarimo. Vidio sam da je u crnom, da ima kapuljaču. Glava mu je bila spuštena“, ispričao je komšija.

Inače, ubijeni je donedavno živio u Banjaluci, gdje mu i sada živi bivša supruga.

“Prije nekoliko mjeseci je započeo život sa nevjenčanom ženom u Novom Sadu. Radio je u firmi za civilnu zaštitu u Banjaluci, a namjera mu je bila da otvori špediciju u Novom Sadu“, kaže izvor.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.

Provjerava se da li je dobijao prijetnje i da li je znao šta mu se sprema, pa je eventualno planirao da se skloni i iz Srbije“, kaže sagovornik.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.