МАНДИЋ: ЦРНА ГОРА УНИЗИЛА СЕБЕ, А УЈЕДИНИЛА СРПСКИ НАРОД!

    3 sedmice pre 454 pregleda Izvor: ПВ ИНФОРМЕР

Нажалост, упркос бројним апелима Влади Црне Горе како нас као политичких представника, тако и највећих вјерских ауторитета Српске православне цркве, она је у УН подржала Резолуцију Њемачке и Руанде о Сребреници која је подијелила свијет, а од 193 државе чланице УН гласало је само нешто више од 40% држава, оцијенио је предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије, Андрија Мандић.

„Тужно је било гледати како је Црна Гора учешћем у дискусији у Генералној Скупштини УН додатно компромитовала саму себе, док је чак и далека Никарагва држала час предлагачима резолуције“, навео је Мандић.

Предлагачима је, тврди он, послата јасна порука – Ви сте избројали гласове у сали, али сте против вас окренули већину свјетских народа који те гласове дају.

„Ви говорите да сте побиједили, али вас је поразио већински и мирољубиви дио човјечанства. Ви нисте избројали више гласова, него сте се легитимисали као мањина“, наводи предсједник Скупштине.

Чак и у самој сали, гдје нису присутне све државе, указује Мандић, резолуција није добила већину, јер је 87 држава није подржало, а оно што је сигурно урадила јесте, тврди он, да је оштро подијелила регион и односе Црне Горе са Србијом и Републиком Српском, које су нам најближе, довела на најнижи могући ниво.

„Ова резолуција је додатно ујединила српски народ, независно од држава у којима живи и показала да наш народ има снаге да се бори са будућим изазовима са којима ће се сигурно суочавати човјечанство“, истиче Мандић.

„Уздигнута чела, настављамо борбу за српска права, за нашу једнакост са другим народима и укупну стабилност како у Црној Гори, тако у региону. Срби никада више неће бити маргинализовани у овој земљи и никада нам више нико неће пријетити да ће нас на тракторима протјерати у Србију. Српски језик никада више неће бити понижен, већ ће, након објављивања резултата пописа, заузети оно мјесто које му по праву и правди припада. Држављанство ће стећи сви они који су рођењем или породичним везама утемељени у Црној Гори, као и они који годинама живе у овој земљи, а до сада исто нису добили, тако да више неће бити грађани другог реда. Историјска тробојка законом ће бити враћена на мјесто које јој припада. Српска православна црква и њени вјерници никада више неће морати да страхују да ће им неко отимати светиње, већ ће у миру моћи да Богу уздижу своју молитву за мир, здравље и спасење свих“, закључио је Мандић.