Mandić: Crna Gora želi što prije da uđe u EU, ova generacija političara to može

    3 sedmice pre 278 pregleda Izvor: RTCG
Foto: RTCG

Predsjednik Parlamenta Andrija Mandić ocijenio je u izjavi za TVCG da je imao danas veoma važne sastanke u Briselu, te da je evropskim partnerima predočio uspjehe koje je ovaj saziv parlamenta postigao u veoma kratkom roku. Kaže da će bi trebalo formirati anketne odbore u Skupštini, koji bi se u svojim ingerencijama bavili slučajevima ubistva Duška Jovanovića, ministra Pavla Bulatovića, „Prvog miliona“…

„Razgovarao sam i sa predsjednikom Evropskog savjeta i uspio sam da im prenesem one poruke koji im prenose svi političari koji dolaze iz CG a to je da CG želi što prije da se priključi Evropskoj uniji, da smo postigli rezultate i isporučili rezultate prvo građanima Crne Gore. Mislim da su to veoma dobro razumjeli“, naveo je Mandić.

Kako kaže, saopšteno im je da je ovaj saziv skupštine uspio da uradi ono šrto nijesu uradili prethodnih nekoliko saziva.

„Sve to samo govori da je jedna generacija političara koja je sada u Skupštini i Vladi spremna da radi na uvođenju Crne Gore u EU“, poručio je Mandić. 

Kaže da je neophodno praviti reforme i usvojiti cijeli set raznih zakona koji su neophodni za pristup CG EU.

„Mislim da ćemo sa svakim usvojenim zakonom biti bliži EU za makar pola koraka“, saopštio je Mandić.

Govoreći o radu Skupštine, ocijenio je da očekuje da će se ubrzo formirati anketni odbori „koji bi se bavili temama ubistva Duška Jovanovića, Pavla Bulatovića, „Prvog miliona…“

Mišel: Nadam se da će Skupština nastaviti sa neophodnim reformama

Foto: Skupština CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Briselu, na marginama međuparlamentarne konferencije o stabilnosti i ekonomskoj koordinaciji sa Šarlom Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, kao i Valdisom ombrovskisom, izvršnim potpredsjednikom Evropske komisije.

Mandić je tom prilikom istakao da Crna Gora i njen Parlament rade veoma važan posao i da je 28. saziv Skupštine na čijem je čelu za samo tri mjeseca uradio više kada su u pitanju ključne reforme nego brojni sazivi prije, te iskazao nadanje da će se Crna Gora uskoro naći u sali Evropskog parlamenta kao punopravna članica.

Predsjednik Evropskog Savjeta Šarl Mišel je izrazio zadovoljstvo zbog upoznavanja sa predsjednikom Mandićem, te istakao da Skupština Crne Gore ima veoma važnu ulogu kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore. Mišel je na kraju susreta iskazao nadanje da će Skupština nastaviti sa neophodnim reformama.

Predsjednik Skupštine je rezultate 28. saziva Skupštine Crne Gore prenio i izvršnom potpredsjedniku Evropske komisije Valdisu Dombrovskisu.