Mandić i Knežević uputili poziv liderima manjina: Pomirenje za budućnost, to je naša politika u koju vas želimo uvjeriti

    1 sedmica pre 228 pregleda Izvor: vijesti.me

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević poslali su predsjedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću i liderima Albanske liste Genciju Nimanbeguu i Niku Đeljošaju dopis u kome ih pozivaju na otvoreni razgovor za pomirenje i prevazilaženje problema iz prošlosti.

Oni su naveli da je došlo novo vrijeme, slobodnije za sve i da se zbog izgovorenog ne dijele i ne udaljavaju.

„Kao politički predstavnici srpskog naroda procjenjujemo da je ovo onaj važni trenutak kada je neophodno da otpočnemo otvoreni razgovor o svemu korisnom za Crnu Goru i naše narode u njoj. Pomirenje za budućnost, to je naša politika u koju Vas želimo uvjeriti. Takva budućnost traži da pokažemo zrelost koju novo vrijeme zahtijeva, a pomirenje otvara vrata za jednu mirniju, stabilniju i demokratskiju Crnu Goru koju svi želimo“, navodi se u inicijativi koju su potpisali Mandić i Knežević.

Oni su naveli da je ova inicijativa važna za istinsko razumijevanje, za međusobno poštovanje, prevazilaženju nedostataka povjerenja u politički proces i mogućnost iskrenog dogovora između srpskog naroda sa bošnjačkim i albanskim narodom u Crnoj Gori.

„Smatramo da narodi Crne Gore treba da budu priznati i ravnopravni, bez obzira na brojnost. Mi vas, kao bivši režim, ne vidimo kao sredstvo za očuvanje buduće vlasti, već kao istinske partnere u kreiranju buduće vlasti i u zajedničkom rješavanju svih nagomilanih problema koji su nadvili nad našom Crnom Gorom“, navodi se u inicijativi.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda