Mandić: Spriječiti promjenu izborne volje, većina želi DPS u opozicji

    4 meseca pre 298 pregleda Izvor: cdm.me

Jedan od lidera Demokratskog fronta i čelnik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ističe za Portal RTCG da sa ove distance posmatrano, odbijanje predloga za rekonstrukciju Vlade prošle godine nije bilo slučajno. On je rekao da su poslanici pokreta URA tada bili protiv, a danas pokreću inicijativu za smjenu Vlade i hoće da promijene izbornu volju građana. Mandić poručuje da je sada bitno da svi zajedno učine da do toga ne dođe

Kako je kazao predstavnik DF-a, kriza vlasti ne traje od juče, već više od šest mjeseci i ovo je njena kulminacija. DF se, kako je naveo, zalagao da se riješi kriza, jer Vlada nije imala podršku parlamentarne većine.

“Ideju o rekonstrukciji Vlade koju su pokrenule Demokrate spriječena je od tri poslanika URA, nakon toga nova ideja koju je pokrenuo DF nije dobila podršku parlamentarne većine i mi smo kao DF saopštili da bi najbolje rješenje bilo raspisivanje izbora, koje bi pripremila tehnička vlada. Nažalost, oni koji su spriječili da dođe do rekonstrukcije Vlade, danas pokreću inicijativu za smjenu ove vlade, tako što prosto hoće da promijene izbornu volju građana”, ističe Mandić.

Konstatuje da je većinska volja građana iskazana na izborima 30. avgusta bila da oni žele DPS u opoziciji.

“Kriza u Vladi je poprimila takve razmjera da je održavanje ovog kabineta nemoguće. Tako teške optužbe da predsjednik Vlade sumnjiči potpredsjednika da je povezan sa narko kartelom, a potpredsjednik premijera da je povezan sa švercom cigareta, onda tu više nema zajedničkog rada i nemoguće je održati stabilnost u takvoj Vladi”, smatra Mandić.

Poručuje da ono što se može zajednički uraditi je da se ne dozvoli promijena većinske volje građana od 30. avgusta 2020.godine.

“Ta većinska volja može da se promijeni samo na izborima, tako što bi svi učesnici na izborima jasno saopštili ko su njihovi partneri i kakav imaju odnos prema pojedinim političkim strankama i subjektima. Oni koji su konstituisali parlamentarnu većinu iskazali su jasan odnos da niko od njih neće raditi sa DPS-om, da neće sa njima konstituisati vlast nakon izbora. Kako će se stvari razvijati narednih dana poslije ove inicijative, teško je pretpostaviti. Registrujemo veliko ogorčenje ljudi koji su podržali vladajuće stranke. Mi sa ove distance razmišljamo da nije bilo slučajno što nije dozvoljena rekonstrukcija Vlade u okviru parlamentarne većine za koju smo se zalagali. Sve u svemu, prolazimo kroz političku klrizu koja je počela ranije i ovo je njena kulminacija”, naglašava Mandić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: