Marinović: Šef DPS-a providno zastrašuje

    1 sedmica pre 241 pregleda Izvor: DAN
Foto: TV Prva (Ilustracija)

Bivši direktor zdravstvene ustanove apoteke Crne Gore „Montefarm“ (ZUA Montefarm) Goran Marinović ocijenio je providnom namjeru šefa DPS-a Danijela Živkovića, da ga proziva i zastrašuje u Skupštini Crne Gore, odnosno da „provociranjem nekakvog reagovanja VDT-a i SDT-a pošalje upozorenje svim poštenim i časnim ljudima da se ne miješaju u svoj posao“.

Marinović je ocijenio za „Dan“ da je „očigledna velika potreba DPS-a da spasava dugogodišnje saradnike, koji svojim monopolom uništavaju zdravstveni sistem Crne Gore“.

Predsjednik DPS Danijel Živković juče je u Skupštini komentarišući postupanja istražnih organa u slučaju direktore Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović, napravio poređenje sa bivšim direktorom „Montefarma“, odnosno da je u u njegovom slučaju izostala reakcija nadležnih.

– S obzirom na to da sam više puta pomenut tokom rasprava u Skupštini Crne Gore od strane nekog Živkovića iz DPS-a, a u funkciji njegovog obračuna sa VDT-om, a zarad odbrane lika i djela njihovih kadrova prinuđen sam da reagujem po ko zna koji put. Vidjeli smo na djelu obrnutu logiku mlađanih DPS-ovaca u kojoj sve što je nenormalno, postaje normalno, i obrnuto. Kad čovjek, a u ovom slučaju moja malenkost, vrati preko 14 miliona eura duga, i svede ih na nulu u 2022. i 2023. godini, kad poveća promet parafarmacije za 50 odsto, kad poveća bonitete 15 puta, poveća pazare (gotovinu) tri puta, kao i neto profit skoro tri puta, i na taj način dokaže da državna firma može profitabilno da posluje, čak i bolje od tajkuna DPS-a, to je po mišljenju DPS kadra ključni razlog da SDT i VDT reaguju i hapse. Da ne pričam o zatečenom stanju u Montefarmu i devastaciji apoteka, voznog parka i opreme koju sam zatekao, a koju su ostavili upravo njihovi kadrovi. Javnosti sam do sada pokazao kako je to izgledalo, a građani su se najbolje svojim očima uvjerili kakvo je stanje danas. Pozivanje na izvještaj komisije Ministarstva zdravlja i na tvrdnje tzv. ministra Šimuna o „evidentnom“ kršenju nekoliko zakona, a za šta se kao dokaz navode brojevi Službenih listova u kojima su objavljeni zakoni, kao i nevažeći pravilnici po kojima navodno nije postupano, nedostatak internih procedura i pravilnika što je naveo poznati bastion DPS kadrova, DRI, a što nije riješeno od 2010. godine, pa je odgovornost pripisana mojoj malenkosti, a čak i takav DRI je dao pozitivno mišljenje na finansijsko poslovanje „Montefarma“. Nema duplog negativnog mišljenja kad je „Montefarm“ u pitanju, a dotični Živković nije ni pročitao ono na šta se poziva – kazao je Marinović.

On je poručio da čak ni Živković ne može zatvoriti oči pred enormnim poskupljenjem ljekova, sve većim prebacivanjem istih sa osnovne na doplatnu listu, ali ih je dobro zatvorio kada je u pitanju višedecenijski monopol pod okriljem DPS-lj. Prema riječima Marinovića, „interesantna je i saradnja tzv. ministra sa DPS-om, jer čak i ljuti politički protivnici očigledno imaju zajednički interes“. Da je to tako najbolje govori činjenica da nikako ne može da dođe do mog kontrolnog saslušanja, iako je više partija to zahtijevalo – dodaje Marinović.

– Nadam se da će i Vlada, ministarstva i sve institucije kojih se tiče ova tema najzad shvatiti da je krajnje vrijeme da država uzme stvari u svoje ruke i ozbiljno se pozabavi ovom problematikom, jer je zdravlje ključni resurs svake nacije. Davno je rečeno, ko ima zdravlje ima i nadu, a ko ima nadu – ima sve – poručio je Marinović.