Marković: Iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto

    2 mjeseca pre 304 pregleda Izvor: cdm.me

Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa našim socijalnim partnerima, kazao je premijer Duško Marković. Naveo je i da će Vlada izdvojiti dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema, te da će se nominalni iznos najniže penzije povećati preko 13 odsto,

Marković je danas imao završni sastanak sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

“Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera”, kazao je Marković.

Navodi da su do ovog rezultata došli uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema.

“Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva. Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga” poručio je Marković.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6591 pregleda