Marković: Katnić zadržan u bolnici zbog jakih bolova

    1 mesec pre 399 pregleda Izvor: rtcg.me

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić oporavlja se u privatnoj klinici u Podgorici nakon što mu je u petak odrađena hirurška intervencija, potvrdio je njegov branilac Marjan Marković. Kako nam je kazao, Katnić je zadržan na bolničkom liječenju zbog jakih bolova koje osjeća.

Marković nije mogao da kaže kada će Katnić biti prebačen u Istražni zatvor. 

„Još uvijek je na bolničkom liječenju zbog jakih bolova. Još uvijek ne znam kad će biti vraćen u istražni“, kazao je Marković.

Podsjetimo, bivši glavni specijalni tužilac operisan je 7. juna u jednoj privatnoj poliklinici u Podgorici.

Marković je Televiziji Crne Gore tada kazao da Katnić nije životno ugrožen, a hirurška intervencija odnosi se na poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja koje je narušeno zbog, kako kaže, gotovo dvomjesečnog štrajka glađu.

Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

Predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija 17. aprila dostavljena je izjava pritvorenog Milivoja Katnića o stupanju u štrajk glađu.