Marković: Otpor crnogorskoj suverenosti radikalniji nego prije deceniju i po, nesporazumi će se rješavati mirno

  • 2 sedmice pre
  • 187 pregleda
  • Izvor: vijesti.me

Podjele u Crnoj Gori četrnaest godina od referenduma i obnove nezavisnosti nisu nestale, već je u nekim stvarima danas otpor crnogorskoj suverenosti radikalniji nego prije deceniju i po, kazao je premijer Duško Marković na svečanosti povodom Dana nezavisnosti, koja je upriličena na Orlovom kršu.

“Danas u Crnoj Gori isti oni koji su predvodili pokret protiv nezavisnosti u referendumskoj kampanji predvode brutalne nasrtaje na suverenintet Crne Gore, sada sa još većom podrškom sa strane. Danas kažu da je Crna Gora mala i da na Cetinju žive nedostojni nasljednici svojih predaka, a kada bi se oni pitali, Crna Gora bi pripadali drugom, a ne svojim građanima”, kazao je Marković.

Marković je kazao da su 2006. vjerovali da je obnova nezavisnosti pobjeda svih, i onih koji su željeli nezavisnu državu i onih koji su bili protiv toga, te da će negiranje crnogorskog identiteta i prava na sopstvenu državu ostati samo na “tamnim stranicama naše istorije”.

Kazao je da se besramno podmeće kako se pokušavaju otimati crkve i manastiri, protjerivati Srbi i da “samo što nije počeo građanski rat”

Jedina istina je, kako je rekao, da će sve vjerske zajednice imati isti status u pravnom poretku Crne Gore, usklađenom sa međunarodnim standardima, te da će se svi nesporazumi rješavati na miran i demokratski način.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.