Marković u Briselu: “Stabilnost Zapadnog Balkana strateški NATO interes”

    4 sedmice pre 114 pregleda Izvor: vijesti.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boravi danas u Briselu, u zvaničnoj posjeti institucijama Evropske unije.

“Stabilnost Zapadnog Balkana je strateški interes Alijanse, a Crna Gora je saveznica koja tome daje važan doprinos”, ocijenjeno je na sastanku premijera sa NATO zvaničnicima.

“Prvi zvanični sastanci nakon uspostavljanja novog saziva u evropskim institucijama i nakon njemačkog preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije imaju za cilj intenziviranje procesa pristupnih pregovora Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

Markovićeva posjeta predstavlja priliku za afirmaciju i dalju promociju ostvarenih rezultata Crne Gore na putu evropskih integracija kao jedine države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji sa otvorenim svim pregovaračkim poglavljima.

“S tim u vezi, biće istaknut značaj kontinuiteta održavanja politike proširenja visoko na agendi EU i načela uvažavanja pojedinačnih zasluga u ispunjavanju obaveza iz evropske integracije.”

Premijer će se sastati sa predsjednicima Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i Evropskog parlamenta, Davidom Sasolijem, potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku politiku Evropske unije Žozefom Boreljom i sa komesarom za proširenje i evropsku susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda