Marković u radnoj posjeti Mojkovcu

    3 meseca pre 213 pregleda Izvor: gov.me

Aktuelni predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas kapitalne razvojne projekte u opštini Mojkovac i izrazio zadovoljstvo rekavši da svi projekti napreduju najboljom mogućom dinamikom.
„Obišao sam dionicu regionalnog puta Mojkovac – Lubnice koji će povezivati Mojkovac sa ski centrom Žarski. Radovi u veoma kompleksnim i teškim uslovima idu odlično i zaista svaka pohvala za izvođača radova i na nivou izvedenih radova, a posebno na kvalitetu tih radova. Ukupni projekat Ski centra Žarski napreduje zadovoljavajućom dinamikom i vjerujem da ćemo u naredne dvije godine ovdje imati jedan od najmodernijih skijaških centara koji će biti ne samo ekonomski podsticaj za grad Mojkovac nego i za cijelu Crnu Goru i koji će otvoriti veliki broj novih radnih mjesta i podstaći otvaranje drugih djelatnosti, ne samo u turizmu, nego i povezanih djelatnosti. Istovremeno sam obišao i finiširanje radova na transfer stanici u Rudnici, za par dana se očekuje isporuka opreme iz Hrvatske i transfer stanica će biti u funkciji. Ona će Mojkovcu obezbijediti kvalitetno i ekološko odlaganje komunalnog otpada, štiti Mojkovac od zagađenja i činiti ga jednim od najljepših i najčistijih gradova na obali rijeke Tare“ – kazao je Marković.


On je rekao da ga posebno raduje završetak radova na pasareli, objektu koji je konačno poslije više od 40 godina napravio prirodni spoj grada Mojkovca sa sportskom zonom i sa rijekom Tarom.
„Ovo je zaista na ponos i gradu i svakom građaninu opštine Mojkovac. On će ne samo omogućiti kvalitetnu valorizaciju ovog prostora nego i konforan život svima onima koji ovdje žive i koji će, nadam se, doći da ovdje žive“ – kazao je aktuelni predsjednik Vlade.
Marković je podsjetio da je u cjelosti dovršen i projekat uređenja bvišega jalovišta, jedne od najvećih crnih tačaka u zemlji, danas pretvorene u sportsko-rekreativnu zonu. „Ministarstvo sporta i Opštine Mojkovac su svojim naporima uradili ozbiljan posao da ovo predstavlja jedan od najljepših i najurbanijih prostora koje ima jedan grad u Crnoj Gori“ – kazao je Premijer.
Predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost Upravi javnih radova koja zajedno sa drugim državnim organima upravlja ovim investicijama i izvođačima na kvalitetno izvedenom poslu.
„Odlazim iz Mojkovca zadovoljan, Mojkovac je promijenio svoj lik i svoj sadržaj. Vjerujem da će se ovdje dolaziti a ne da će se odavde odlaziti. Sasvim je sigurno da će Mojkovac sa ovim što je urađeno i što će biti dovedeno d kraja biti snažan razvojni podsticaj ne samo Sjeveru Crne Gore nego zemlji u cjelini“ – zaključio je Marković.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 25. februar

24. februara 2021. 19:40

Danas predstavljanje novih mjera

24. februara 2021. 13:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15434 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8163 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7327 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6956 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6892 pregleda
%d bloggers like this: