Marković: Vlada najveći investitor u sjeverni region

    12 mjeseci pre 241 pregleda

Premijer Duško Marković, na otvaranju prvog biznis foruma u Bijelom Polju, istakao je da je najveći investitor u sjeverni region Vlada Crne Gore, te da će od  početka mandata, zaključno sa krajem 2019. godine, investicije u Sjever premašiti milijardu eura.

Marković je napomenuo da je u 2017. i 2018. Vlada uložila  670 miliona eura, plan za 2019. je 430 miliona eura. Naglasio je da je tokom te dvije godine u Crnoj Gori izgrađeno 35 hotela visoke kategorije.

“Ni sjever nijesmo zanemarili. Projektima od preko 100 miliona eura pokrenuli smo investicioni zamajac koji su već prepoznali svjetski poznati hotelski lanci”, dodao je on.

Osvrnuo se na saobraćajnu infrastrukturu, koja je prema njegovim riječima, preduslov razvoja.

“Uskoro otvaramo prvu dionicu autoputa Bar – Boljare. U protekle dvije godine u magistralne i regionalne puteve uložili smo preko 100 miliona eura. Na projektima modernih saobraćajnica neće biti ni zaostajanja ni kompromisa. Bez izgradnje saobraćajne, energetske i druge infrastrukture nema razvoja, napretka i boljeg standarda za naše građane”, jasan je Marković.

Premijer je kazao i da je Vlada odgovornim ulaganjem utabala puteve daljeg razvoja sjevera.

“U tom duhu nastavljamo. Ne zaustavljamo se! Ulažući zajedničke napore siguran sa sam da stvaramo dobro za sadašnje i generacije koje dolaze”, poručio je premijer.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6022 pregleda