Marković: Vlada u Pljevlja ulaže 100 miliona eura

  • 8 mjeseci pre
  • 1046 pregleda
  • Izvor: RTCG

Premijer Duško Marković saopštio je da je Vlada čvrsto posvećena rješavanju problema u opštini Pljevljima. Vlada će u Pljevlja uložiti 100 miliona eura, rekao je Marković nakon sjednice Vlade koja je danas održana u tom gradu.

Istakao je da Vlada ne radi to zbog pristupnih pregovora, već da bi obezbijedila što bolju životnu sredinu za građane, jer nema napretka bez ulaganja i čuvanja životne sredine.

“Održali smo sjednicu Vlade kako bi smo započeli proces negativnih otklanjanja posljedica koje su nastale na životnu sredinu. Danas Vlada šalje jasnu poruku da je njeno opredjeljenje da je zdravlje u interesu današnje i budućih generacija”, naveo je Marković.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović rekao je da Pljevla opterećena stanjem budžeta, a danas su na Vladi otvorili pitanje kako da riješe problem naplate koncesionih naknada preduzeća Vektra Jakić.

“Budžet Opštine je bio značajno opterećen, u svakom slučaju Pljevlja od danas lakše finansijski dišu, a nadam se da će od 2020. ili 2021, kada riješimo te crne ekološke tačke, svi ukupno lakše u Pljevljima disati”, rekao je Golubović.


Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.