Marović: Vanredni izbori ne odgovaraju nikome

    1 sedmica pre 101 pregleda Izvor: rtcg.me

Vanredni parlamentarni izbori ne bi odgovarali gotovo nijednoj političkoj partiji, što god pokazivala istraživanja javnog mnjenja – kazala je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović.

Partija iz koje dolazi je, prema njenim riječima, stabilna i bilježi trend rasta. Smatra i da  ne bi trebalo stalno insistirati na izborima.

Na pitanje da li bi URA nakon eventualnih izbora mogla u koaliciju sa DPS-om Marović je istakla da se „ne može ući u koaliciju sa partijom protiv koje ste se ujedinili da je srušite i da se borite protiv svega lošeg što je predstavljala za ovih 30 godina“.

– DPS se na kongresu nije reformisao. Dok god DPS ne promijeni neke ključne principe u svom radu, dok se ne reformiše na način da bude partija kojoj je stalo do Crne Gore, zaista ne vidim da je moguća takva vrsta saradnje – kazala je Marović.

Analizirati rad Vlade

Napominje da bi u rekonstrukciju Vlade trebalo krenuti od analize toga što je valjalo, a šta nije valjalo u njenom radu, navodeći da je to jedina rekonstrukcija koja zanima partiju na čijem je čelu Dritan Abazović.

Marović je kazala da je potrebno obrazloženje zašto je vlada sa političarima unutar nje bolje rješenje, te da li bi nas to vodilo u stabilnost o kojoj se stalno govori. Ona kaže i da su imali otvoren razgovor sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Ponovila je da URA ne odstupa od stava rekonstrukcije Vlade na ekspertsko-nestranačkom nivou.

– Ako krećemo u rekonstrukciju Vlade, onda ne krećemo od nule, odnosno ne krećemo od toga da na drugim osnova treba rekonstruisati Vladu, nego bi trebalo vidjeti šta je do sada valjalo u radu te Vlade, a šta nije – rekla je Marović.

Nema kockanja s EU integracijama

Valjalo je, kaže, to što su Vladu pokušali osloboditi identitetskih pitanja i potenciranja na stavovima koji su odavno definisani.

– Nama nije potrebno da se svakodnevno bavimo genocidom u Srebrenici, ili priznanjem Kosova. Bilo je dobro to što smo bili na EU putu. Sa tim ne možemo da se kockamo, a kockali bi se ako bi ove teme potencirali svaki dan – ističe Marović.

Postigla je, smatra, Vlada dobre rezultate i u sektoru bezbjednosti.

Podsjetila je na razlike stranaka parlamentarne većine, koje su se ipak ujedinile u namjeri da se sruši režim DPS-a.

– Drugi cilj je da se borimo protiv korupcije i kriminala i elemenata zarobljene države, te da krenemo u poboljšanje životnog standarda – kazala je Marović.

Upravo se zbog razlika među partijama na vlasti, kako je rekla, kao rješenje nametnula nestranačka Vlada.-

– U svakom slučaju to je rješenje koje je podrazumijevalo da se složimo oko principa koji su zajednički imenitelj naše borbe za bolju Crnu Goru – rekla je Marović.

Crna Gora u stalnoj kampanji

Kad je riječ o biračkom spisku, Marović je rekla da se ta tema često stavlja u drugi plan.

Smatra da je Crna Gora stalno u kampanji, te da nemamo dovoljno vremena ni kad se ima političke volje da se unaprijede uslovi za održavanje izbora.

– Mi smo u stalnoj kampanji za lokalne izbore. Čini mi se da se više pažnje poklanja drugim stvarima, u odnosu na samo izborno zakonodavstvo i birački spisak. Zbog stalnih tenzija i neslaganja u tri koalicije parlamentarne većine čini mi se da su brojne reforme u zaleđini – kazala je Marović.

Najnovije vijesti

Premijerski sat 29. oktobra

19. oktobra 2021. 12:22

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27418 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11857 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11691 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11049 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10374 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9794 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9283 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9026 pregleda
%d bloggers like this: