Medenica: I u narednih dvije sedmice očekujemo veliki broj inficiranih

    1 mjesec pre 160 pregleda Izvor: antenam.net

Epidemija ne jenjava i tako će biti i u narednih dvije sedmice, kažu u Institutu za javno zdravlje. Navode i kako su zabrinuti što pojedini građani izgleda ne shvataju koliko je situacija ozbiljna – ne nose maske, ne poštuju fizičku distancu. Mole ih zato da se sjete preko 130 ljudi koji su zbog virusa izgubili živote.

“U narednom periodu, ove naredne dvije nedjelje možemo očekivati sličan broj registrovanih i pretpostavljam da će biti taj ujednačeni broj s obzirom da su sva rizična ponašanja bila unazada 14 dana”, kaže za Prvu epidemiolog Sanja Medenica.

Naše ponašanje došlo je na naplatu, objašnjavju epidemiolozi. Upozoravaju da moramo naučiti da živimo sa virusom i da bez maske na licu ne bi trebalo da izlazimo iz domova.

Što više raste broj inficiranih, raste i broj onih koji završe u bolnicama, ali i smrtnih slučajeva, kaže Medenica.

“Molim građana da se prisjete svih naših umrlih kojih je više od 130, da se prisjete porodica koje su izgubile svoje najbliže, da imamo odgovornosti i da radimo na dgovornosti prema svojim članovima porodice prema svim građanima koje Crne Gore da se pridržavaju ovih malih mjera koje će dati velike rezultate”, poručuje Medenica.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6775 pregleda