MEDOJEVIĆ: AKCIJA USPJELA JER SU ISKLJUČENI ANB, KATNIĆ I NJEGOV SPECIJALNI POLICIJSKI TIM!

    2 meseca pre 425 pregleda Izvor: PV Informer

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević kazao je da je rekordna zapljena kokaina uspjela zahvaljući više faktora:

Prvo, operativna informacija o transportu kokaina u kontejneru sa bananama jedne podgoričke firme je dobijena putem međunarodne pomoći. Dakle, informaciju da u Luku Bar stiže kokain od 100 mil eur (ulična vrijednost presječnog kokaina ove količine je preko 900 mil Eur), nije pribavila naša ANB (što joj je osnovni posao).

Drugo, u akciji zapljene kontrolisane pošiljke NIJE učestvovao SDT Katnić niti njegov Specijalni tim, čije su nadležnosti borba protiv organizovanog kriminala, što je takođe bila instrukcija međunarodnih partnera.

Treće, o pošiljci nijesu informisani korumpirani dijelovi sistema zaduženi za “kontrolu” Luke Bar, niti je droga otkrivena u samoj Luki, što bi vodilo istom scenariju kao sa otkrivanjem 55 kg kokaina u kontejneru sa bananama režimske firme VOLI. Tada se SDT proglasio nenadležnim za transatlatski šverc koakina, iako i mala djeca znaju da je šverc narkotika školski primjer organizovanog kriminala, a niko iz firme VOLI nije uhapšen niti krivično procesuiran.

On ističe da se strategija međunarodnih partnera da se iz ove akcije isključi ANB, Katnić i Specijalni policijski tim Radonjića pokazala dobitnom.

„Očigledno je da su međunarodni partneri dobro procjenili, na osnovu operativnih podataka i dobre analitike, da su ANB, SDT i SPT rizične tačke sa aspekta curenja informacija prema narko-kartelu koji stoji iza ove isporuke. Izolacija SDT iz ovog krivičnog postupka nastavila je i Uprava policije koja je krivičnu prijavu podnijela Višem državnom tužilaštvu, a ne Specijalnom državnom tužilaštvu koje je po zakonu nadležno za gonjenje krivičnih djela organizovanog kriminala.Ne postoji jasnija poruka za Aleksu Bečića koji je već dva puta spasavao smjenu Katnića i opstruirao formiranje novog tužilačkog zakona, od ove izolacije punktova mafije iz ove međunarodne akcije“, naveo je Medojević.

Po njemu jasno je da u institucijama države zaduženim za otkrivanje i krivično procesuiranje postoje i snage koje su spremne da se bore po Ustavu i zakonu, ali i one strukture koje su na platnom spisku narko-kartela i koje opstruiraju bilo kakvu ozbiljnu borbu protiv mafije.

„Kao što je operativno uradio međunarodni partner i izolovao rizične strukture iz ove akcije, tako i vlast mora očistiti policiju, ANB, carinu, tužilaštvo i pravosuđe od plaćenika mafije. Borbu protiv mafije ne mogu voditi korumpirani državni predstavnici koji su sastavni dio same mafije. Neki su čak i na čelu obje strukture. Mora se jasno postaviti linija između države i mafije i taj položaj se mora braniti svim sredstvima.Upravo, zbog viskog nivoa korumpiranosti vrhova ANB, policije, tužilaštva i pravosuđa, neophodno je sprovesti korjenitu lustraciju, raspustiti punktove mafije u policiji i formirati Posebnu Agenciju za istrage koja bi bila kadrovski, tehnički, tehnološki, materijalno opremljena i osposobljena da sama vodi sve aspekte istrage. Koncentracijom ljudskih, tehnoloških kapaciteta uz istre provjere i unutrašnje kontrole dobili bi moćnu državnu instituciju očišćenu od plaćenika mafije, sa dobro plaćenim i obučenim profesionalcima koji bi vodili ovaj patriotski rat države sa mafijom. DF ima plan za to“, poručio je Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27471 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11728 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11087 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10428 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9836 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9324 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9071 pregleda
%d bloggers like this: