Medojević: Bez demontaže sistema Đukanović će praviti razne dilove sa novom vlašću

    1 godina pre 770 pregleda Izvor: pobjeda.me

Poruka “nema revanšizma” je veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja. Prva poruka nove vlasti mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme – poručio je predsjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević.

Na ispitu je, kako navodi, politička elita, tj. parlamentarne stranke koje su dobile mandat građana za promjene i demontažu „bolesnog Đukanovićevog režima“.

– Ako budemo donosili odluke u interesu građana i države i vodili računa o ispunjenju naših predizbornih obećanja biračima, lako će se formirati Vlada koja odgovara samo građanima, a ne tajkunima, predstavnicima globalne duboke države i tzv. “zdravom jezgru” DPS – naglasio je Medojević.

On je istakao da tajkuni još imaju moć, te da su opasni i spremni da kontrolišu transfer moći ka građanima.

– Sada se traže slabe karike u novoj vlasti koje će se proglasiti “razumnim” i koji će osporavati, usporavati i sprečavati radikalne političke i institucionalne reforme i demontažu pobjedičnog sistema. Zato je poruka “nema revanšizma” veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja.

Prva poruka nove vlastI, naglašava, mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme.

To, kako ističe, ne znači komunističke likvidacije i lažna montirana suđenja, nacionalizacije privatne svojine i progon nekomunista, 1945, Goli Otok 1948, DPS sigurni glas.

– Ne. Odlučno odbacujemo komunističke metode progona i obračuna sa neistomišljenicima. Oni su tako otimali moć od naroda od 1945. i prenosili je u partiju, a kasnije u mafiju i na kraju sva moć je skoncentrisana u rukama jednog čovjeka. Koji je još uvijek predsjednik Crne Gore. Ugledamo se na najbolje lekcije iz uspješnih tranzicija bivših komunističkih zemalja – Češke, Poljske, Estonije, Slovenije, Litvanije, Istočne Njemačke, a želimo da izbjegnemo fatalne greške losih tranzicia- Rusije, Rumunije, Bugarske, Srbije – naglasio je lider PzP-a.

Prema njegovim riječima, ako se nova vlast bude pravila da se radi samo o pukoj smjeni vlasti, bez demontaže sistema, Đukanović će lagano nastaviti da povlači konce iz sjenke i pravi razne dilove sa novom vlašću.

– Posebno ako znamo da iz nekih od stranaka iz nove vlasti stoje medijski, finansijski i građevinski tajkuni koji su i do sada vrlo uspješno sarađivali sa režimom i pravili milione – istakao je Medojević.

On je poručio da zastupa program PzP-a i DF-a i traži radikalni raskid sa prethodnim režimom, demontažu mehanizama totalitarne vlasti i temeljne reforme.

– Zato smetam. Ali to nije ništa novo. Borba PzP-a protiv tih centara moći traje od osnivanja 2006. Meta smo njihovih medijskih napada. Organizuju svoje botove i plaćaju razne mim stranice na Fejsbuku da nas blate i šire laži o nama. Vrbuju naše članove i od njih prave svoje poslušnike u njihovim privatnim političkim strankama – dodao je Medojević.

Poručuje da PzP nikad neće prevariti svoje birače.

– Podržaćemo svaku vladu bez DPS-a, ali nećemo odustati od svog programa reformi – poručio je Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11677 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11062 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10420 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9645 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9111 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8662 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8579 pregleda
%d bloggers like this: