Medojević: Bez demontaže sistema Đukanović će praviti razne dilove sa novom vlašću

    5 meseci pre 693 pregleda Izvor: pobjeda.me

Poruka “nema revanšizma” je veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja. Prva poruka nove vlasti mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme – poručio je predsjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević.

Na ispitu je, kako navodi, politička elita, tj. parlamentarne stranke koje su dobile mandat građana za promjene i demontažu „bolesnog Đukanovićevog režima“.

– Ako budemo donosili odluke u interesu građana i države i vodili računa o ispunjenju naših predizbornih obećanja biračima, lako će se formirati Vlada koja odgovara samo građanima, a ne tajkunima, predstavnicima globalne duboke države i tzv. “zdravom jezgru” DPS – naglasio je Medojević.

On je istakao da tajkuni još imaju moć, te da su opasni i spremni da kontrolišu transfer moći ka građanima.

– Sada se traže slabe karike u novoj vlasti koje će se proglasiti “razumnim” i koji će osporavati, usporavati i sprečavati radikalne političke i institucionalne reforme i demontažu pobjedičnog sistema. Zato je poruka “nema revanšizma” veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja.

Prva poruka nove vlastI, naglašava, mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme.

To, kako ističe, ne znači komunističke likvidacije i lažna montirana suđenja, nacionalizacije privatne svojine i progon nekomunista, 1945, Goli Otok 1948, DPS sigurni glas.

– Ne. Odlučno odbacujemo komunističke metode progona i obračuna sa neistomišljenicima. Oni su tako otimali moć od naroda od 1945. i prenosili je u partiju, a kasnije u mafiju i na kraju sva moć je skoncentrisana u rukama jednog čovjeka. Koji je još uvijek predsjednik Crne Gore. Ugledamo se na najbolje lekcije iz uspješnih tranzicija bivših komunističkih zemalja – Češke, Poljske, Estonije, Slovenije, Litvanije, Istočne Njemačke, a želimo da izbjegnemo fatalne greške losih tranzicia- Rusije, Rumunije, Bugarske, Srbije – naglasio je lider PzP-a.

Prema njegovim riječima, ako se nova vlast bude pravila da se radi samo o pukoj smjeni vlasti, bez demontaže sistema, Đukanović će lagano nastaviti da povlači konce iz sjenke i pravi razne dilove sa novom vlašću.

– Posebno ako znamo da iz nekih od stranaka iz nove vlasti stoje medijski, finansijski i građevinski tajkuni koji su i do sada vrlo uspješno sarađivali sa režimom i pravili milione – istakao je Medojević.

On je poručio da zastupa program PzP-a i DF-a i traži radikalni raskid sa prethodnim režimom, demontažu mehanizama totalitarne vlasti i temeljne reforme.

– Zato smetam. Ali to nije ništa novo. Borba PzP-a protiv tih centara moći traje od osnivanja 2006. Meta smo njihovih medijskih napada. Organizuju svoje botove i plaćaju razne mim stranice na Fejsbuku da nas blate i šire laži o nama. Vrbuju naše članove i od njih prave svoje poslušnike u njihovim privatnim političkim strankama – dodao je Medojević.

Poručuje da PzP nikad neće prevariti svoje birače.

– Podržaćemo svaku vladu bez DPS-a, ali nećemo odustati od svog programa reformi – poručio je Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13849 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8052 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6792 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6595 pregleda
%d bloggers like this: