Medojević: Đukanović i pored enormnih napora lobista nije zakazao sastanak sa Bajdenom

    1 mesec pre 317 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević kazao je danas da i, pored enormnog napora lobista, koji su imali neograničena finansijska sredstva na raspolaganju, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije uspio da zakaže sastanak sa Predsjednikom SAD-a, Džozefom Bajdenom.

“ Čak ni da se slika. Ni da mu mahne u prolazu. Đukanović i njegov višedecenijski posrednik za odnose sa Rusijom i ruskim oligarsima, diplomatama, bebvjednosnim službama Milan Roćen, nije pomogao. Đukanović se, izgleda, teško miri da je postao suvišan teret za zapad. Nevjerovatno je, da poslije toliko godina vlasti, nije shvatio intervju bivšeg Ambasadora SAD Vilijama Montgomerija, namjerno dat u tačno izabranom trenutku i u izabranom mediju“, naveo je Medojević.

Napominje da je Đukanović bio (sa naglaskom na prošlo vrijeme) saveznik administracije SAD krajem 90-ih, kada je moć globalne duboke države bila na vrhuncu i kad su SAD bile jedina i neprikosnovena globalna sila.

„To je i vrhunac geostrateške politike globalne duboke države koju je odmah poslije kraja drugog svjetskog kreirao čuveno Vijeće za inostrane odnose, pod kontrolom i finansiranjem Rokfelera i drugih “bogova novca”. Osnove te geostrateške politike je bio princip da je SAD mogu bilo gdje na na planeti Zemlji, proglasiti bilo šta kao svoj nacionalni strateški interes i “legitimnom metom” za djelovanje i upotrebu svih raspoloživih sredstava. Rokfelerova fondacija je finansirala izradu čuvene “Studije o ratu i miru” koju je izradila čuveno i zlokobno Vijeće za inostrane odnose koja je definisala XX vijek kao “Američki vijek”.“Ako se utvrđeni ratni ciljevi odnose isključivo na englesko-američke imperijalističke ciljeve, oni ljudima u ostalim dijelovima svijeta neće biti važni. Treba ISTICATI i njihove interese pa će tako propaganda biti mnogo djelotvornija“, ukazuje on.

Đukanović je, tvrdi lider PZP-a, bio najbolji eksponent te nacisticke politike na Balkanu od 1998 do 2020.

„Sve mu je bilo dopušteno. Pljačkanje sopstvene države, šverc cigareta i kokaina, krađe na izborima, pretvaranje Crne Gore u sigurnu kuću za najveće svjetske kriminalce i bjegunce od pravde, pranje novca, šverc oružja za ISIS, transakcije sa terorističkim organizacijama, srastanje sa ruskom mafijom, oligarsima i obavještajnim službama, progon Demokratskog Fronta…Svijet se drastično mijenja. Predsjednički mandat Donalda Trampa osvjetljava ulogu duboke države i izlaže njihove interese, uticaje, aktere na svjetlo dana. To ih čini smrtno ranjivim. Njihovo djelovanje mora biti tajno. U mraku. Oni povlače konce a njihove lutke marionete plešu po Vladama svijeta, Centralnim bankama i multirateralnim organizacijama. Tramp je odigrao istorijsku ulogu i artikulisao otpor slobodnog čovječanstva protiv globalne duboke države. Korišćenjem svih sredstava, korupcijom, kriminalom, terorizmom, biološkim ratom i plandemijom, globalna duboka država je bila primorana na neviđenu krađu izbora i narodne volje u SAD-u i Tramp je onemogućen da nastavi drugi mandat“, tvrdi Medojević i dodaje:

„Ali duh iz boce je pušten i više ga niko ne moze vratiti. Duboka država je na aparatima. Svijet prepoznaje prevaru i biološki rat sa pLandemijom. Svi upiru prstom u globalnu duboku državu – šačicu moćnika koji žele da vladaju svijetom. Đukanović kao mastodont ne uspijeva da prepozna te promjene i bezuspješno pokušava da starim metodama djeluje u novim drastično promjenjenim uslovima.I što više pokušava postaje sve smješniji i tužniji. Njegove pristalice koje su bile uz njega dok je imao vlast ga masovno u tišini napuštaju. Njegovi tajkuni koji su se obogatili uz njegovu podršku, dok je bio na vlasti, nude se, takođe masovno i u tišini novoj vlasti. Diplomate i lobisti koji su se, dok je bio na vlasti, utrkivali da se susretnu sa njim (i to naplate) sada, opet masovno i u tišini, bježe od njega. Đukanović je sada bezbjednosni problem i njegova narko i duvanska mafija (koju su isti oni pomagali i od njih uzimali veliki novac) postaje prijetnja vitalnim nacionalnim interesima SAD i UK. Kao i svaki veliki diktator, nije u stanju da prepozna promjene i osuđen je kao i svaki mastodont na političko izumiranje i nestajanje. Nevjerovatno je da Đukanović nije razmišljao kada je planirao predstavu na Cetinju da će ga barikade, paljenje guma i gađanje policajaca, koštati legitimisanja njega i DPS-a kao esktremista koji se za svoje političke ciljeve bore nasiljem i koje su spremne da nasiljem spriječe ljude da mirno uživaju svoja vjerska prava.Tovari cigareta i kokaina padaju jer su Đukanović i DPS sada predmet pažnje bezbjednosnih agencija kao prijetnje interesima zapadnih zemalja i prijetnja stabilnosti regiona.Čak ni ova slaba, nesupješna, nesposobna i njemu naklonjena Vlada ne može da spasi njega i DPS od političkog kraja. To više nijesu stvari političkih odluka. To je jednostavno prirodni proces. Kraj…“ , napisao je Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11304 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9528 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: