MEDOJEVIĆ: EVO DOKAZA DA JE REŽIM DPS-a OD CRNE GORE NAPRAVIO PLATFORMU ZA AKTIVNOSTI NAJVEĆIH GLOBALNIH NARKO-KARTELA!

    2 meseca pre 251 pregleda Izvor: facebook - DF

Već godinama DF upozorava da je režim Đukanovića od Crne Gore napravio platformu za šverc cigareta i droge, posebno kokaina, istakao je jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević.

„U mnogobrojnim polemikama sa DPS-o na moje optužbe da je DPS režim sponzor organizovanog kriminala i šverca, uvijek je sa te adrese stizao isti odgovor: „Nemaš dokaze”. E, evo dokaza. A kada bi policija, ANB, i tužilaštvo radili svoj posao, na ovaj način, dokaza bi bilo više nego tona kokaina prošvercovanih preko Crne Gore. A ovo je samo vrh ledenog brijega“, ukazuje Medojević.

Medojević pita: Koliko je stotina tona kokaina prošlo kroz Crnu Goru u ovih 20 godina? Koliko još tona kokaina ima skrivenih po Crnoj Goru?

Napominje da su u svakom ozbiljnijem izvještaju međunarodnih organizacija koje se bave organizovanim kriminalom, već decenijama Crna Gora i Luka Bar registrovani kao ključne tačke distribucije kokaina iz Latinske Amerike ka Evropi.

„Ogromne količine kokaina koje se preko Crne Gore distribuiraju dalje ka Evropi i izostanak bilo kakve ozbiljne akcije crnogorskih službi bezbjednosti i tužilaštva, ukazivao je na političko sponzorstvo vlasti i zaštitu. Bilo je i ranije pokušaja međunarodnih akcija protiv narkokartela iz Crne Gore, ali su uglavnom te akcije propadale, zbog curenja i formacija iz ANB i policije ka kartelima. Koristim ovu priliku da čestitam Upravi policije i Upravi Carina i svim operativcima na uspješnoj akciji. Posebno je važna činjenica da po prvi put operativne informacije dobijene međunarodnom saradnjom, nijesu procurile prema kartelima, što je dobra vijest i dobar znak da je novi menadžment, za sada, van uticaja starih korumpiranih struktura.Ovo je veliki uspjeh službi bezbjednosti i prvi korak ka suštinskoj borbi protiv DPS mafije koja je stisnula čitavu državu u svoj smrtonosni zagrljaj. Akcija će imati puni smisao, ako se dubljom i širom istragom obuhvate i organizatori, naručioci i finansijeri ove isporuke čija je vrijednost na veliko oko 64 miliona EUR, a na ulici i preko 360 miliona EUR-a (u zavisnosti od čistoće)“, naglasio je Medojević.

On je mišljenja, imajući u vidu količinu i modus operandi, da se radi o poslu velikih igrača kojima ovo nije prva tura.

„Ovo je, bez sumnje, transkacija najjačih narko-kartela iz Crne Gore i istražitelji treba da prate taj trag. Ako ne bude opstrukcija u tužilaštvu i političkim strukturama. Pokazalo tačnim moje uporno insistiranje da je Luka Bar kritična tačka za šverc cigareta i narkotika i da je stanje sistema obezbjeđenja na nedopustivo niskom nivou, što je sistematski i osmišljeno rađeno 30 godina, kako bi se olakšao šverc. Vlada bi morala pod hitno da uđe u projekat modernizacije sistema obezbjeđenja Luke Bar, Uprave carina kako bi se smanjili rizici od šverca preko ove Luke. Najgore je za uspjeh ove borbe, da država pokaže kolebljivost i nedostatak čvrstine i odlučnosti. To bi mafija mogla da shvati kao znak slabosti države i onda bi mogla da uzvrati udarac. Ja sam već više puta ukazivao na vrlo jasan stav međunarodnog faktora da više neće da toleriše šverc cigareta i droge preko Crne Gore i da intervju bivšeg Ambasadora SAD Montgomerija nije bio slučajan. DF daje punu podršku svim segmentima sistema, ali ukazuje na neophodnost najšireg društvenog konsenzusa oko radikalnih institucionalnih reformi i odstranjivanja bolesnog tkiva korupcije i kriminala iz državnog organizma.Borba protiv organizovanog kriminala i velike korupcije mora da bude prioritet, svakog građanina, policajca, tužioca sudije, političara, novinara.Ako se kompletan tumor koji je rastao 30 godina u režimu Đukanovića ne odstrani, nijesmo uradili ništa“, zaključio je Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11726 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11084 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9834 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9322 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: