MEDOJEVIĆ: KRIVOKAPIĆ JE ODOBRIO NASTAVAK ŠVERCA CIGARETA – KOLIKA JE MJERA NJEGOVOG PROFITA, POKAZAĆE ISTRAGA!

    2 meseca pre 162 pregleda Izvor: facebook - DF

Nastavljen je šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom Krivokapića, tvrdi lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

– Sredinom maja, iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta i šverceri su uzeli 25 mil EUR čistog profita. Pod režimom Đukanovića 100 eur po master kejsu je išlo ljudima u vlasti. Najviše, naravno njemu i bratu, ali svoj dio ima i šef ANB-a, direktor policije, direktor Carine, ali i probrani carinici, granični policajci, operativci ANB-a. Po tom cjenovniku 9,4 mil EUR je otišlo u džepove i ljudima iz ove vlasti. Najviše Premijeru, šefu ANB-a i direktoru policije. Pored toga, na ulicama Crne Gore i prva tri mjeseca 2021, na crno je prodato oko 200 tona cigareta (bez plaćenih akciza i PdV) , gdje je zarada švercerima bila 10 mil EUR, a državni budžet je oštećen za 20 mil EUR, ističe Medojević.

Medojević napominje i da je premijer Krivokapić pobjegao sa kontrolnog saslušanja o švercu u Odboru za bezbjednost, koji je Predsjednik Odbora Milan Kneževića zakazao povodom njegove inicijative.

– Zašto je bježao ako nema veze sa švercom? Sjajna prilika da mi saspe u lice istinu i demantuje moje tvrdnje? Pobjegao je, jer zna da je to što ja pričam istina. I tu istinu znaju u ANB-u. Zato je potrčao da, bez mišljenja Odbora za bezbjednost, imenuje svoga ortaka u švercu Vukšića za direktora ANB-a. Krivokapić, mora da zna da se 94 šlepera cigareta ne može “provući” kroz Crnu Goru, a da nadležne službe ne saznaju sve detalje. Krivokapić je odobrio šverc i naložio šefu ANB-a i direktoru policije da obezbjeđuju ovaj transport, tvrdi Medojević.

Naglašava da, kada bi on bio premijer Crne Gore, pozvao bi specijalnog tužioca i dao mu nalog da ODMAH procesuira sva lica koja su uključena u šverc cigareta.

– Premijer treba da vodi zemlju i da bude obavješten o svim važnim dešavanjima u zemlji. A Krivokapić od mene traži dokaze. Dokaze treba da traži od Katnića. Po Ustavu i zakonu on goni počinioce krivičnih djela. A od mene treba da tražite saznanja i analize, jer se ja decenijama bavim borbom protiv organizovanog kriminala, napominje Medojević, i dodaje: premijer mora da zna: ime broda kojim dolaze cigareta u Bar, ime agenta koji prihvata tovar na brodu, ime špedicije koja mijenja originalnu dokumentaciju i cigareta nastavljaju put kao druga roba, imena carinika koji dopuštaju da cigarete izlaze iz skladišta u Luci Bar pod lažnom deklaracijom kao druga roba, tačne lokacije 3 magacina u slobodnoj zoni Luke Bar koje je Katnićev tim zaobišao prilikom poslednje inspekcije.

Medojević je optužio premijera Krivokapića da je ušao u šverc cigareta, i da to nije tako, 94 kamiona bi bili zaustavijeni, vozači pohapšeni i 940 tona cigareta zaplijenjeno. Organizatori, agenti, korumpirani carinici, policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni.

– Kako se ništa od toga nije desilo, jasno je da je vrh vlasti pomagao logistički švercerima i da je za tu “uslugu” plaćena uobičajena tarifa koja se decenijama plaćala braći Đukanović. Niko ne bi rizikovao pad robe vrijedne 100 mil eUr bez prethodnih garancija vrha vlasti i službi da je put siguran. Tragovi ostaju, svjedoci su tu (doduše poneki se nađe sa rupom od metka), tragovi novca se teško brišu (posebno kada imate alavu i bahatu porodicu). Premijer, ministar finansija, šef ANB-a i direktor policije su u teškom kriminalu. Da sam ja Premijer već bi bili u Spužu. Država treba da se voli i gradi, obnavlja i diže iz pepela poslije 30 godina pljačke i otimanja. Ne može, Krivokapiću, da se pljačka. Ja znam da ti je Milo idol, ali ti nijesi on. Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše, zaključio je Medojević.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9216 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8627 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7695 pregleda
%d bloggers like this: