Medojević: Plan “Evropa sad” će napraviti krizu kao u Grčkoj (VIDEO)

    2 meseca pre 191 pregleda Izvor: DAN, BORBA

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) pozvao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na TV duel. Kako je naveo na konferenciji za medije Medojević, tom prilikom bi  ukrstili argumente o rezultatima koje je izvršna vlast ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

– Mislim da Vlada nije uradila ništa na tom polju. Prvo se uhapse neki ljudi, pa se puste poslije nekoliko dana i to se predstavlja kao ozbiljna borba protiv organizovanog kriminala- kazao je Medojević.

SKRINŠOT

Povodom toga što je minstar finansija Milojko Spajić odbio da dođe na TV duel kako bi pričali o planu Evropa sad Medojević je kazao da je “ to radi već drugi put i to pokazuje da program Evropa sad predstavlja samo običnu marketinšku političku floskulu“.

-Problem sa tim planom je da se populističkim mjerama pokušavaju dobiti birači. Nema toga ko neće prihvatiti povećanje zarada. Ali, ozbiljni državnici moraju da vode računa da ta ponuda bude održiva a ne da uruši javne finansije- smatra Medojević.

Medojević se osvrnuo na probleme u projektu “Evropa sad”.

” Šta je problem sa projektom “Evropa sad”? Primjer može biti Grčka. Svakog dana npr. dolazite na posao, i dobijate bonus od 310 evra, to je bila pogubna politika Grčke. Mašinovođe su dobijale bonus zato što su prali ruke. Kuriri su dobijali bonus jer su ispravno dostavljali pakete. Sve je to lijepo. Ima li iko normalan ko će biti protiv toga? Ali takva politika je Grčku dovela u bankrot!”

Medojević je kazao da je ideja ljudi koji stoje iza ove Vlade hapšenje jednog ili dvojice visokih funkcionera predstaviti kao da je to borba protiv kriminala, a ovakvim zaduživanjem se planira obesmisliti ekonomski sistem.

“Jasno je da je plan neodrživ, i da ne može biti na dugi rok. Zašto se ministru Spajiću žuri? Zato što podiže plate očekujući izbore. Pokušaće da dobije vlast na ovoj populističkoj priči. I kad bi dobio izbore, reći će da je MMF zabranio ovo povećanje.”

Medojević je pitao kako se niko drugi u regionu i Evropi nije sjetio da ovako ukine doprinose na zarade? -Jer je neodrživo- kazao je.

“Javne finansije u Crnoj Gori su u velikoj krizi. Ako ih ne popravimo, po modelu dovođenja investicija, popravke nas čeka dužničko ropstvo. Čeka nas Grčka.”

Medojević je pozvao sve društvene aktere na dogovor.

Crna Gora ne može biti ni antisrpska, ni anticrnogorska, ni antibošnjačka ni antialbanska. Nije moralno izopštiti Srbe iz vlasti, ta ideja je veoma opasna, kazao je Medojević.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33288 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14502 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13916 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13652 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12786 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12082 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11972 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10861 pregleda
%d bloggers like this: