Medojević: Prelazna vlada da pripremi izbore na jesen

    2 meseca pre 194 pregleda Izvor: pobjeda.me

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi da se zalaže za formiranje prelazne vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore da budu održani na jesen. Dodao je da nije iznenađen najavom premijera Zdravka Krivokapića da neće rekonstrukciju Vlade niti lidere DF-a u njoj, piše Pobjeda.

“Politički posmatrano, DF je morao da mu uskrati povjerenje nakon izlaska na izbore sa svojom listom i to u koaliciji sa kojom nije učestvovao na izborima 30. avgusta 2020. Politika ima svoja pisana i nepisana pravila. Već tada je DF trebalo da obavijesti premijera da nema našu podršku i da mu nećemo glasati nijedan prijedlog zakona. Tada je trebalo sa ostatkom većine dogovoriti prelaznu tehničku vladu za pripremu izbora na jesen”, rekao je Medojević upitan o narednim koracima DF-a.

Dodao je da se ušlo u neke bezvezne pregovore, trgovine, petljavine i sad imamo samo veću krizu, što je loše za sve a posebno za privredu i građane.

Medojević kaže da bi prelazna Vlada trebalo da očisti biračke spiskove i zaustavi šverc cigareta.

“Treba izabrati novog v.d. SDT koji će spriječiti kupovinu birača, smijeniti menadžment RTCG i lijepo na izbore na jesen. Crna Gora nije zaslužila ovakvu sprdnju od Vlade i političkog sistema”, rekao je Medojević.

Krivokapić je kazao da ne planira rekonstrukciju Vlade, dodajući da u izvršnoj vlasti ne može biti nikoga osim eksperata.

“Moj stav je bio i prije kretanja u ovu priču i poslije izbora da jedino ekspertska vlada Crnoj Gori može donijeti dobro. Ako postoji neko mjesto koje može prirodno da bude upražnjeno, kao za gospodina Leposavića, onda je prirodno da na to mjesto uđe neki ekspert, a ne neki političar. U Vladi u kojoj sam ja premijer neće biti nikog osim eksperata”, kazao je Krivokapić u emisiji “Načisto” Televizije Vijesti.

Naveo je da “može da se desi da 41 poslanik ima jasno iskazani stav da žele da vide Vladu po svom nahođenju ako bi se potpisao neki novi koalicioni sporazum”.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23441 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9214 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8624 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7694 pregleda
%d bloggers like this: