Medojević: Spajić i Marinković promjenom vlasništva nad nekretninama kriju izvor novca od korupcije

    1 godina pre 511 pregleda Izvor: DAN

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević saopštio je da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i izvjesna Vesna Marinković mijenjanjem vlasništva nad nekretninama navodno pokušavaju da „prikriju prljavi novac od korupcije“, prenosi Portal DAN.

– Dana 30 januara 2023. godine u katastru je registrovan Spajić – i zabelježba da je podnijet neki zahtjev za promjenu upisa 27.12.2022. godine (četiri dana nakon što sam objavio da ima nekretnine koje nije prijavio). Dana 5. februara 2023. godine, dan nakon javnog objavljivanja dokumentacije, u katastru se kao vlasnik pojavljuje njegova vanbračna supruga Vesna – i nema više zabeležbe od 27.12.2022. godine, saopštio je Medojević.

foto: N. Medojević

Kako je ocijenio, ovo znači da je do zahtjeva za upis promjena vlasništva došlo nakon objavljivanja inicijalnih informacija o imovini od 22. decembra 2022. godine. 

– U svakom slučaju postoje brojni mehanizmi za utvrđivanje upisa, prenosa, isplata. Pozivam Spajića neka me tuži. Tužili su me i optuživali i Medenica i Saša Čađenović…. Kako su tužili tako u i prošli. U Spužu- zaključuje on.