Menadžment Čistoće povukao predlog o povećanju cijene parking usluga

    2 meseca pre 702 pregleda Izvor: PV Informer

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja jedna od tački dnevnog reda odnosila se na zahtjev komunalnog preduzeća Čistoća o povećanju usluga Parking servisa, kojim se predlaže povećanje usluga do 60 odsto.

Gordana Lekić, direktorica Čistoće je kao najvažnije razloge koji bi trebali da utiču na povećanje cijena parking usluga za građane, to što se cijene parking usluga nisu mijenjale od 2020. godine, a preduzeće je bilo prinuđeno da od svojih sredstava uloži oko 200 hiljada eura, potrebnih da bi se omogućio održiv sistem naplate parkiranja.

U toku rasprave odbornici Demokrata i PES -a koji čine dio vladajuće većine u lokalnom parlamentu su se jasno opredjelili da neće podržati predlog Čistoće, jer ne žele da se problemi u lokalnim preduzećima čiji je osnivač opština rješavaju preko leđa građana.

Takođe smatraju da dobro plaćeni menadžment Čistoće treba da nađe rješenje u okviru preduzeća, prevashodno u rashodnoj strani, smanjenju troškova i rješavanju problema viška zaposlenih. Kako su naveli ustaljena praksa da se problemi u lokalnim preduzećima svaljuju na teret građana i u drugim slučajevima neće naići na podršku kod dijela parlamentarne većine u lokalnom parlamentu.

Protiv povećanja usluga Parking servisa koji posluje u okviru komunalnog preduzeća Čistoća bili su i opozicioni odbornici DPS-a i Bošnjačke stranke.

Pošto je bilo jasno da predlog neće proći, predlagač je povukao cjenovnik o povećanju cijena parking usluga iz procedure.