Menadžment UP: Prikupljaju se potpisi za smjenu načelnika širom CG

    4 meseca pre 346 pregleda Izvor: fosmedia.me

Menadžment Uprave policije obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru Sergeju Sekuloviću pismom u kojem tvrde da se u poslednjih 30 dana u više gradova Crne Gore “realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja”.

„Posebnu težinu ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imamo da se aktivnosti u smislu -organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršu pojedinih partija u vlasti“, navodi se u pismu.

U pismu se navodi da menadžment policije ima razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije.

„Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćenje“, navode autori pisma.

Sa pažnjom, kako dodaju, prate dešavanja na terenu i daju podršku našim kolegama.

„Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to što to ima refleksiju i na njihove porodice. Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrđuju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira“, dodaju iz Menadžmenta UP.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 13. MAJ

12. maja 2021. 19:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21577 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8354 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7552 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7316 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7260 pregleda
%d bloggers like this: