Mijaloviću zadržavanje do 72 sata

    2 meseca pre 370 pregleda Izvor: ADRIA

Podgoričkom biznismenu Aleksandru Mijajloviću, navodno jednom od bivših suvlasnika kompanije Bemax, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Zadržavanje je određeno još petorici uhapšenih.

Foto: Filip Filipović ADRIA

Mijalovićevićev advokat Zoran Piperović kazao je novinarima da je njegov klijent negirao krivicu, navodeći da ne može reći više detalja o predmetu s obzirom na to da je označen stepenom tajnosti.

On je juče uhapšen zbog sumnje da je povezan sa švercom cigareta. Osim Mijajlovića, uhapšeno je još nekoliko osoba, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i šverc.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić potvrdio je za RTCG da su se jutros nastavile mjere i radnje Specijalnog tužilaštva i policije i da su uhapšene još tri osobe, pa je broj onih kojima su lisice na ruke stavljene porastao na 11.

Specijalni tužilac Miroslav Turković je nakon saslušanja odredio pritvor Dejanu Jokiću, jednom od osumnjičenih za šverc cigareta i stvaranje kriminalne organizacije, prenose Vijesti.

Prema istim informacijama, zadržavanje je određeno i još četvorici jutros saslušanih.

Podsjetimo, nakon višemjesečnog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola, kako je saopšteno iz SDT-a, ova akcija je sinoć sprovedena.

Osim Mijajlovića i Jokića slobode su lišeni Golub Vojinović, policajci Dragan Backović, Mirko Mijušković, Radoje Rabrenović, Milenko Mića Rabrenović, kao i Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić iz Nikšića.