МИЛАЧИЋ: ОВАЈ ПОТЕЗ НЕ СМИЈЕ ПРОЋИ БЕЗ ОДГОВАРАЈУЋЕ РЕАКЦИЈЕ СРПСКОГ НАРОДА

    3 sedmice pre 401 pregleda Izvor: ПВ Информер

Гласањем за Резолуцију о геноциду у Сребреници, Влада Црне Горе је урушила углед наше државе и отворено издала велики дио властитог народа, оцијенио је лидер Праве Црне Горе, Марко Милачић.

Овај чин, сматра он, представља једну од најсрамнијих епизода у модерној политичкој историји Црне Горе. Својим гласом, додаје Милачић, Влада је показала потпуни недостатак поштовања према великом дијелу својих грађана али, суштински, и државе Црне Горе, означивши почетак додатне поларизације друштва.

„Директна одговорност за све последице које услиједе након ове одлуке – што на унутрашњем, што на регионалном плану – лежи на Влади Црне Горе. Овај потез не може и не смије проћи без одговарајуће реакције српског народа у Црној Гори“, наводи Милачић.

„Позивамо све чиниоце у оквиру српског друштвено-политичког корпуса да се одлучно одредимо према овом срамном поступку Владе Црне Горе којим је нанешена огромна штета српском народу у Црној Гори. Сада је тренутак да покажемо јединство и одбранимо елементарне вриједности, достојанство и интегритет“, поручио је предсједник Праве Црне Горе.