MILAČIĆ PISAO POSLANICIMA PARLAMENTARNE VEĆINE: PODIGNIMO ČETRDESET JEDNU RUKU ZA SLOBODNO TUŽILAŠTVO I ZAPOČNIMO ISTORIJSKI PROCES

    2 meseca pre 238 pregleda Izvor: FACEBOOK

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić uputio je danas svim poslanicima parlamentarne većine pismo povodom izglasavanja Tužilačkog savjeta u kojem poziva da se što prije nađe kompromis oko Tužilaštva.

Pismo Milačića prenosimo integralno:

„Kolege,
borba protiv organizovanog kriminala i korupcije preduslov je istinskog uspjeha naše zajedničke borbe u cilju demokratizacije Crne Gore. Nakon tri decenije duboko kriminalizovanog režima zajedničkim snagama krenuli smo u obnovu i ozdravljenje ruinirane zemlje, ekonomski devastirane, socijalno osiromašene, ekološki pogažene, društveno podijeljene, ogrezle u organizovanom kriminalu sa epicentrom u vrhu bivše vlasti.
Uprkos našim brojnim razlikama smogli smo snage i zarad građana i Crne Gore zakoračili zajedno u ovaj izazovni istorijski proces oslobađanja države i vraćanja njenog decenijama gaženog dostojanstva. Uprkos različitostima pravilno smo razumjeli šta narod traži od nas: da se okupimo oko onih stvari oko kojih isto ili slično mislimo i da na bazi toga damo maksimum u korist sveopšteg interesa.
Jedna od tih tema jeste borba protiv organizovanog kriminala.
Svi mi, četrdeset jedan, duboko vjerujem, želimo snažan obračun protiv kriminalne hobotnice koja je ušla u sve pore našeg društva, snažno generisana djelovanjem Predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, koji je od Crne Gore stvarao sigurno ostrvo i čvorište, ne samo crnogorskog, nego i, ovih dana bjelodano vidimo, regionalnog kriminala.
Ko zna koliko je samo belivuka ovuda „prošetalo“ u vrijeme Đukanovićeve vladavine. Ko zna koliko je samo milona i milijardi procirkulisalo tajnim kanalima. Ko zna koliko narkotika prošvercovano. Ko zna koliko oružja prokrijumčareno.
Od odgovora na ova i slična pitanja zavisi budućnost Crne Gore. Odgovore na ova pitanja po Ustavu Crne Gore ne daje Vlada, nego pravosudni aparat, na prvom mjestu Tužilaštvo.

Kolege,
da li ima bilo šta važnije od odmotavanja pomenutog klupka? Da li ima bilo šta što unosi veći strah organizovanom kriminalu, koji prijeti bezbjednosti svih građana, do upravo oslobađanja Tužilaštva koje treba da napokon započne odsudnu demokratsku borbu sa mafijom? Da li nam je nešto važnije od ovoga?
Proces rekonstrukcije Vlade je počeo. Kako će teći zavisi od nas 41. Kada je već tako, kada smo, skupa sa Premijerom, ušli u taj proces, zašto i dana čekamo da započnemo, da okončamo ovaj, duboko vjerujem, daleko važniji proces, a to je beskompromisni obračun sa organizovanim kriminalom.
Crna Gora je pravdu predugo čekala. Roptala pod pritiskom vrhovnog klana i njegovih podizvođača na terenu, mučila se i borila, gažena i okrvavljena, dok joj prošlog avgusta nismo vratili nadu i vjeru, dok joj, i svim njenim građanima, nismo tada obećali da ćemo pokidati lance kriminala koji su je zarobili.

Kolege,
za ovaj obračun potrebni smo samo mi, naša četrdeset jedna ruka, samo da ih podignemo i tog trena, tog istorijskog trenutka, istog tog trenutka, počeće ono što decenijama čekamo, krenuće da padaju lanci sa naše Crne Gore, građani će osjetiti snagu, naše potomstvo ponos, a kriminal najveći strah.
Pozivam vas da najhitnije, prije svega ostalog i uprkos svemu ostalom, dođemo do kompromisa, promijenimo Tužilaštvo i složno, snažno i odgovorno ispišemo istoriju slobode.“

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30992 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13227 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12587 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12095 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11376 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10636 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: