Milačić: Ukloniti zakonska ograničenja za vantjelesnu oplodnju

    1 mesec pre 104 pregleda Izvor: facebook - Prava CG

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić održao je sastanak sa direktoricom Nevladine Fondacije „I ja imam pravo da budem mama“ Žanom Mihaljević.

Tema sastanka bila je vizija ove Fondacije kako u Crnoj Gori da svaki par/žena koji se susrijeću sa bilo kakvim oblikom steriliteta, dobiju svu potrebnu psihološku, emocionalnu, materijalnu i zdravstvenu podršku.

Predsjednik Prave Marko Milačić se zahvalio gospođi Mihaljević na borbi koju vodi kroz ovu Fondaciju i izrazio je zainteresovanost da pruži maksimalnu podršku, s obzirom na važnost sveukupnog društvenog napora u pogledu razvoja populacione politike:

Drago mi je što sam imao priliku da porazgovaram sa gospođom Mihaljević o ovom veoma bitnom problemu sa kojima se susrijeće veliki broj ljudi. Ono što moramo da uradimo jeste da na najbolji način, sistemski pomognemo svim ženama, koje žele, a ne mogu da imaju djecu.
U postojećim zakonima koji se tiču ovoga postoje razna ograničenja. Prava Crna Gora smatra da postojeća ograničenja nisu dobra, jer je porodica i porast nataliteta nešto za šta treba svi da se zalažemo, s obzirom da je u Crnoj Gori pad nataliteta veoma veliki, a što je zabrinjavajuće.
Prava Crna Gora će u saradnji sa Fondacijom „I ja imam pravo da budem mama“, kao i sa svim srodnim adresama raditi na ukidanju ograničenja i na taj način pomoći svim parovima koje ne mogu da imaju djecu.
Populaciona politika je jedan od programskih temelja Prave Crne Gore i bez ikakve dileme politika koja treba da bude visoko na agendi nove Vlade i parlamentarne većine. Pozivamo sve relevantne državne i druge adrese koje se bave ovom problematikom da ukinemo ograničenja i maksimalno liberalizujemo proces vantjelesne oplodnje“
, istakao je Milačić.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: