Milatović: Današnji skup prilika da još jednom pošaljemo snažnu poruku mira

    2 meseca pre 294 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik države Jakov Milatović boravio je danas u Tirani, gdje je na poziv albanskog premijera Edija Rame i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog učestvovao na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa.

Milatović se tokom Samita, između ostalih, sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu i predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

U razgovoru sa Sandu konstatovani su prijateljski odnosi Crne Gore i Moldavije i izražen interes za dalje unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja i turizma.

Tokom razgovora predsjednika Milatovića i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog konstatovani su odlični međudržavni odnosi i potvrđena je snažna podrška Crne Gore Ukrajini u kontekstu ruske agresije na tu zemlju.

Istaknut je značaj odluke EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, što predstavlja važan korak ka obezbjeđivanju prosperiteta, mira i stabilnosti Evrope.

Milatović je poručio da je „današnji skup odlična prilika da složno, još jednom, pošaljemo snažnu poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu da istraje u borbi za slobodu“.

foto: predsjednik.me