Milatović uputio pismo: Želim da doprinesem političkom dijalogu o ključnim temama

    1 godina pre 287 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je pozivno pismo za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sastanak će se održati 29. maja 2023. godine, u Vili Gorica, sa početkom u 10 časova.

foto: predsjednik.me

“Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost Predsjednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine“, naveo je Milatović.

Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je, dodaje Predsjednik Crne Gore, i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces. 

Pored toga, ističe Milatović u pismu, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredijeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

„Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima“, naveo je Milatović.

Ističe da kao Predsjednik Crne Gore ima odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

„Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije Predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu“, zaključio je u pismu Predsjednik Crne Gore.