Miljanić: Biće objavljeno ko je od organa omanuo u istrazi ubistva Duška Jovanovića

    2 sedmice pre 98 pregleda Izvor: dnevno.me

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić kazao je da će uskoro biti objavljen izvještaj o tome koja institucija je omanula tokom istrage ubistva glavnog i odgovornog urednika “Dana” Duška Jovanovića.

Naime, na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore predstavljen je Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija, za period od 10. februara 2022. do 23. juna 2022. godine.

„Vidan je napedak i sve nas to raduje, s tim da ovi slučajevi koje sam pomenuo nisu ad acta. U slučaju ubista Duška Jovanovića formirana je komisija koja ‘češlja’ dokumentaciju i koja će izaći s analizom ko je od organa omanuo. Obratili smo se i našim glavnim spoljno-političkim partnerima SAD i Velikoj Britaniji da nam pomognu na eksperstkoj bazi, kakao bi što bolje odradili ovaj posao“, dodao je Miljanić.

Istakao da ranije članovi Komisije nijesu dobro sarađivali sa predstavnicima tužilaštva. Sada je, međutim, drugačija situacija.

“Sada mogu reći da smo izuzetno zadovoljni saradnjom sa nadležnim organima Upravom policije, Tužilaštvom. Tu se primjećuje pomak iako se Komisija ne bavi istragom”, kazao je on.

Podsjetio je da u posljednje dvije godine skoro svi napadi na novinare imaju pravni epilog.

“Vidan je napredak i sve nas to raduje”, kazao je on.


PV Informer
%d bloggers like this: