Miloš Biković će cio svoj honorar od „Košara“ pokloniti porodicama vojnika!

    3 meseca pre 298 pregleda Izvor: standard.co.me

Miloš Biković, kome je dodijeljena jedna od uloga u predstojećem filmu i seriji „Košare“, odlučio je da svoj honorar proslijedi porodicama poginulih vojnika.

– Informacija je tačna. Postoje neka dobra djela koja se čine u tajnosti. To je zato da se ne bi čovjek gordio i kako ne bi isticao da je on dobar, ali postoje i neka dobra djela koja se čine javno kada se time upućuje neka poruka. Ja ne krijem ovo delo zato što želim da ljudi koji su se prije dvije decenije borili za našu zemlju i koji su dali svoje živote i zdravlje, koji su učinili veliku žrtvu za naš dom, da oni znaju da se njihov podvig pamti i poštuje i da smo im na tome zahvalni.

– Mogu samo da zamislim kroz šta su oni prošli. Mogu da kažem, bez želje i prava da se poredim na bilo koji način sa junacima, da se danas nastavlja njihova borba ali danas, ona je druge vrste, borbena linija je na televizijama, u novinama, na platformama, u knjigama, na ekranima, to je kulturološki, informacioni rat, gdje posljedica poraza nije gubitak života već gubitak duše i smisla, gdje je jedan od mnogih neprijatelja zaborav. Ekipa filma i serije, radom na ovom projektu „Košare“ bori se protiv njega, da taj veličanstveni podvig naših junaka dobije svojevrsni spomenik – izjavio je za Blic Miloš Biković.

Na pitanje da li je već imao priliku da se upozna sa porodicima poginulih heroja, glumac kaže:

– Nisam stupio u kontakt sa porodicama poginulih vojnika, ali sam imao kontakta sa preživjelim vojnicima koji su učestvovali na Košarama. Mnogo znači kada neko ko je to preživio može da bude na snimanju i pomogne svojom ekspertizom – ističe umjetnik.

Do sada, ova tema nije obrađena u igranoj formi. Snimanje „Košara“ će obuhvatiti veliki broj lokacija, od Suve planine, Vlasine, Beograda, mnogobrojnih manjih gradova u Srbiji, Zelengore, Tare, Crne Gore…

Planirano je da snimanje bude završeno u posljednjoj nedjelji novembra, a bioskopska premijera se očekuje februara 2021. godine. Serija od četrnaest epizoda biće premijerno prikazana u aprilu 2021. na godišnjicu bitke, na kanalu Superstar TV.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6793 pregleda