Milutin Simović, Kenan Hrapović i Jefto Eraković da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori

    4 meseca pre 667 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

Pozivamo Milutina Simovića, Kenana Hrapovića i Jefta Erakovića da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u našem sjevernom regionu. Pozivamo ih da odmah odgovore građanima gdje su tih 600 bolničkih kovid postelja (kreveta) koje ovih dana pominju? 


Zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore? Kako je moguće da je u Crnoj Gori poslednjih nedelja duplo više zaraženih u Crnoj Gori nego u Srbiji, dok je procenat smrtnosti u Crnoj Gori dramatično visok? 


Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara?

U Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se mijenjaju na nedelju dana već više od 2 mjeseca. Nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore. 
Zašto se oboljeli kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na liječenje u Nikšić, gdje nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosleđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore?


Da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odjeljenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odjeljenja sa povratkom tih sestara na ta odjeljenja? 


Koliko ima ležećih mjesta u Pljevljima i kolika je popunjenost? Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudjeva sa kadrom u cijeloj CG?


Postavljena pitanja ukazuju da ministarstvo i druge nadležne institucije nikada nisu radile planski i da je sjever za njih bio zadnja rupa na svirali. Međutim, oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno! Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija! 
Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13632 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6775 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: