Milutin Simović, Kenan Hrapović i Jefto Eraković da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori

    1 godina pre 764 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

Pozivamo Milutina Simovića, Kenana Hrapovića i Jefta Erakovića da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u našem sjevernom regionu. Pozivamo ih da odmah odgovore građanima gdje su tih 600 bolničkih kovid postelja (kreveta) koje ovih dana pominju? 


Zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore? Kako je moguće da je u Crnoj Gori poslednjih nedelja duplo više zaraženih u Crnoj Gori nego u Srbiji, dok je procenat smrtnosti u Crnoj Gori dramatično visok? 


Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara?

U Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se mijenjaju na nedelju dana već više od 2 mjeseca. Nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore. 
Zašto se oboljeli kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na liječenje u Nikšić, gdje nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosleđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore?


Da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odjeljenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odjeljenja sa povratkom tih sestara na ta odjeljenja? 


Koliko ima ležećih mjesta u Pljevljima i kolika je popunjenost? Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudjeva sa kadrom u cijeloj CG?


Postavljena pitanja ukazuju da ministarstvo i druge nadležne institucije nikada nisu radile planski i da je sjever za njih bio zadnja rupa na svirali. Međutim, oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno! Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija! 
Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26094 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11626 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10793 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10155 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9348 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8848 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: