Ministar Jakov Milatović je grubo zloupotrijebio poziciju jednog od ministara u Vladi Crne Gore, govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja

    4 meseca pre 430 pregleda Izvor: ministarstvounutrasnjihposlovacg

Koristim ovu priliku da crnogorsku javnost upoznam sa činjenicom da nijesam konsultovan, nijesam dao odobrenje, niti dijelim mišljenje koje je iznio gospodin Milatović.

Što se tiče drugih saopštenja koja su ugledala svjetlost dana, upućujem veliku zabrinutost zbog neodgovornosti ljudi na visokim pozicijama, koji de facto pozivaju na otpor, unose konfuziju i priželjkuju nemire i nerede većih razmjera.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije će u tom kontekstu biti na svojim poznatim pozicijama. Svakome će se omogućiti pravo na mirno okupljanje radi iskazivanja svojih stavova, ali će se, kao i u prethodnim slučajevima, štititi državni interesi.

Koristim ovu priliku da još jednom pozovem na smirivanje strasti i na prihvatanje da se u demokratskom društvu odluke donose u skladu sa ustavom propisanim procedurama, koje mogu da nam se sviđaju ili ne, ali ih moramo prihvatati, kakve god one bile.

Poražavajuće je da opet tražimo izdajnike, a sebi pripisujemo da smo patriote. Razočaran sam što je Vlada u kojoj sam ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: