MINISTAR ZDRAVLJA BUGARSKE SAOPŠTIO STANJE POVREĐENIH: Jedno dete je kritično – vozaču amputirana noga

    2 meseca pre 122 pregleda Izvor: novosti.rs
pixabay.com –

BUGARSKI ministar zdravlja je stigao u bolnicu u Staroj Zagori, gde su povređeni primljeni i obišao putnike iz autobusa.

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je u bolnicu u Staroj Zagori, gde su smeštena deca povređena u teškom udesu autobusa „Trakija”, koji je izvestio o njihovom stanju.

Autobus koji je prevozio 38 dece iz Srbije, imao je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo na bok u jarku.

– Jedno dete je u kritičnijem stanju, trenutno se rade mere reanimacije, ali je hemodinamski, pokazateljima stabilno. Tokom noći će biti praćena situacja i biće urađena transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra – rekao je ministar.

Dete ima 11 godina i zadobilo je 3 preloma karlice i kuka.

– Dete je pri svesti, sada sam razgovarao sa njim. Ne mogu da kažem da postoji 100 odsto opasnost po njegov život, ali njegovo stanje je kritično – dodao je Medžidijev.

Prema njegovim rečima, još jedno dete je smešteno na odeljenje intenzivne nege na posmatranje.

– Ostala deca su u relativno dobrom stanju i u kontaktu su. Oni imaju između 9 i 15 godina. Većina njih ima posttraumatske rane – saopštio je i ministar zdravlja.

Vozač autobusa je u teškom stanju. Jedna noga mu je morala biti amputirana, dodaje ministar.

Neka od dece povređene u teškoj nesreći već su otpuštena. Prevezeni su u hotel u gradu.

Podsećamo, u nedelju uveče, na Auto-putu „Trakija” prevrnuo se autobus srpske registracije u kojem su bila deca. Povređeno je 17 dece. Nesreća se dogodila između 217 i 218 km u pravcu Sofije. Autobus se prevrnuo na bok u jarku, iskopanih desetina metara mokrog banketa.

(Nova.bg)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


PV Informer
%d bloggers like this: