Mali Oglasi
EXIT

Ministarstva blokiraju dodjelu sredstava za projekte NVO

  • 1 mjesec pre
  • 86 pregleda
  • Izvor: rtcg.me

Koalicija NVO Saradnjom do cilja optužila je nekoliko ministarstava da blokiraju dodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija, saopšteno je iz Koalicije.

Naime, Koalicija NVO – Saradnjom do cilja uputila je urgenciju premijeru Dušku Markoviću povodom, kako su saopštili, “neodgovornog djelovanja nekoliko ministarstava u Vladi koja onemogućavaju adekvatnu primjenu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama (NVO) i blokiraju procese dodjele sredstava za projekte NVO u tekućoj godini”.

“Konkretno, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo pravde, Ministarstvo sporta, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo kulture, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo nauke još uvijek nijesu objavili odluke o dodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija za ovu godinu. U pitanju je ukupno čak 18 neobjavljenih odluka za isto toliko konkursa”, saopštila je Ana Novaković, predsjednica Upravnog odbora Koalicije NVO Saradnjom do cilja.

Oni su pozvali Vladu da se navedena ministarstva obavežu da u hitnom roku objave odluke o dodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija i omoguće realizaciju projekata u brojnim oblastima.

“Sva pomenuta ministarstva su objavili konkurse za projekte prije nekoliko mjeseci, neka ministarstva prije čak pola godine, a odluke o dodjeli sredstva još nisu objavljene”, podsjetila je Novaković.

Ona očekuje od Markovića da utvrdi odgovornost u ovim resorima i adekvatno se odnesete prema neodgovornom obavljanju posla i direktnom ometanju primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.